Doi elevi constănțeni, premiați la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 13 August 2019 163
Elevul constănțean Robert Pășcălău aduce aurul la Constanța, de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. De asemenea, elevul Constantin Daniel Nicolae, de la Liceul Teoretic „Ovidius” a câștigat o medalie de argint, la aceeași competiție.
Cele două echipe ale României, participante la cea de-a XIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată între 2 și 10 august, la Keszthely, Ungaria, au repurtat un succes de excepție: zece premii, dintre care două medalii de aur, patru medalii de argint și patru medalii de bronz.


Medalia de aur și locul I absolut la proba de Planetariu au fost obținute de David - Corneliu Turturean, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava. De asemenea, cu medalie de aur a fost distins și Robert - Gabriel Pășcălău, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Ambii elevi au făcut parte din echipa A.


Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Paul - Florin Rebenciuc, din clasa a XI-a - Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, George - Cristian Ardeleanu din clasa a IX-a - Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București - echipa A, respectiv Constantin - Daniel Nicolae din clasa a XI-a - Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța și Theodor Iosif din clasa a XI-a - Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) - echipa B. 


Vlad Roșca, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, din echipa A, alături de Daria Teodora Hărăbor, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, Flavia - Cristiana Pascal, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, și Mihai Vasile, elev în clasa a XI-a Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București - echipa B, și-au adjudecat medaliile de bronz.


Echipele României au fost coordonate și însoțite de lector universitar dr. Cristian Pîrghie, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. Victor Păunescu, de la Liceul Tehnologic „Dacia” din București, și prof. dr. Petru Crăciun, inspector de specialitate - Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Competiția a reunit peste 200 de concurenți din 44 de țări.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei