Doctor Honoris Causa, propus de Facultatea de teologie

183
Doctor Honoris Causa, propus de Facultatea de teologie - undoctor-1464193197.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în Sala Senatului din Campusul universitar, începând cu ora 12, va avea loc ceremonia de înmânare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Radu Ciuceanu, cercetător științific principal I și director al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului (I.N.S.T.) al Academiei Române.

Acordarea acestui nou titlu s-a făcut la propunerea Consiliului Facultății de teologie ortodoxă "Sfântul Apostol Andrei", cu binecuvântarea ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, aprobat de Senatul Universității "Ovidius" din Constanța.

Contribuțiile sale majore sunt legate de cercetarea totalitarismului în România în timpul regimului comunist, în special aspectele referitoare la regimul concentraționar din România acelui timp.

Intrat în Mișcarea Națională de Rezistență (MNR) în 1947, iar în 1948 cooptat în Comitetul Militar al MNRO, a fost arestat în septembrie 1948, anchetat de Securitate, Procuratură și NKVD și condamnat în iunie 1949 la 15 ani temniță grea, urmați de încă doi ani domiciliu obligatoriu (1964-1965), timp în care nu a primit drept de lucru și nici buletin de identitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2287 secunde