Dobrogea interetnică. Spectacol multidisciplinar pentru elevii din Constanța

231
Dobrogea interetnică. Spectacol multidisciplinar pentru elevii din Constanța - dobrogeainteretnica-1569264653.jpg

Articole recomandate

Elevii din județul Constanța vor avea parte de un spectacol multidisciplinar inedit, despre conviențuirea armonioasă în spațiul multicultural al Dobrogei. Reprezentanția de teatru muzical va ajunge, în perioada următoare, până la finele lunii octombrie, în 50 de licee din județul Constanța.


Spectacolul care fi prezentat elevilor se va desfășura pe durata unei ore de curs de 50 de minute și va promova diversitatea și toleranța, urmând să prezinte în mod artistic repede esențiale ale diversității etnice din Dobrogea. Astfel, va fi evidențiat încă o dată, într-un mod artistic, dar cu exemple și argumente istorice, un adevăr incontestabil, unanim recunoscut: Dobrogea reprezintă un model de conviețuire interetnică, un exemplu de diversitate și toleranță, fiind apreciată ca un standard în ceea ce privește armonia dintre diversele etnii care conviețiuiesc în spațiul multicultural al ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră. Spectacolul va fi pigmentat cu fragmente muzicale, replici și dialoguri purtate inclusiv în limbile celor mai importante etnii care conviețuiesc alături de români pe teritoriul Dobrogei: turci, tătari, romi, ruși-lipoveni, aromâni, greci, bulgari, armeni, evrei etc.
Spectacolul este conceput și adaptat pentru reprezentarea în spații neconvenționale, cum ar fi săli de spectacol, săli de festivități, săli de sport, laboratoare, alte spații propice desfășurării activităților artistice din 24 de licee din municipiul Constanța și 26 de licee din alte localități ale județului. Accesul elevilor la reprezentații este gratuit.â


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3045 secunde