Dispozitive electronice pentru elevi. "Ministerul acoperă doar o treime din nevoile școlarilor!"

204
Dispozitive electronice pentru elevi.

Articole de la același autor

Asociațiile de elevi din Constanța și din mai multe județe ale țării susțin că dispozitivele electronice pe care intenționează să le achiziționeze Ministerul Educației și Cercetării nu acoperă nevoile școlarilor.

"Accesul la educație va fi asigurat doar pentru o treime din elevii aflați în nevoie. La sfârșitul săptămânii trecute, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a publicat documentația de atribuire privind dispozitivele electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate. Prin Hotărârea de Guvern nr. 370/2020, a fost alocată suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive conectate la internet, fără a se ține însă cont de numărul real al elevilor fără acces. În luna mai, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că numărul elevilor fără acces la internet este de aproximativ 250.000, potrivit unei estimări preliminare. Ulterior, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a publicat o statistică ce includea un număr de elevi de peste trei ori mai mare, mai exact 903.870, luând în considerare familiile cu mai mulți copii înscriși în sistemul de învățământ preuniversitar, unde există un singur dispozitiv conectat la internet.

Considerăm necesitatea achiziționării de dispozitive pentru toți elevii ca fiind incontestabilă, având în vedere posibilele scenarii pentru anul școlar următor. Mai mult, acestea reprezintă o investiție pe termen lung în ceea ce privește educația din România", sunt de părere reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Aceștia solicită Ministerului Educației să înceapă procedura de achiziție și normele de aplicare în vederea asigurării accesului la educație pentru toți cei 900.000 de elevi fără acces la un laptop conectat la internet.

"De patru luni solicităm autorităților să înceapă achiziția de dispozitive și abonamente la internet. Există un număr de trei ori mai mare decât cel estimat de Ministerul Educației și Cercetării, iar dreptul la educație trebuie asigurat fiecărui copil. Un laptop și o conexiune la internet sunt necesare dacă vrem ca haosul din acest an școlar să nu se repete. Pe lângă asigurarea dispozitivelor, pregătirea cadrelor didactice și reglementarea modului de predare online sunt obligatorii, iar orice amânare a acestor demersuri ne va costa extrem de scump", susține Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde