Directorii școlilor constănțene, "urechiați" de primarul Decebal Făgădău

1611
14
Directorii școlilor constănțene,

Articole de la același autor

La finalul ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri, primarul interimar Decebal Făgădău a atras atenția directorilor unităților de învățământ constănțene, dar și inspectorilor școlari, să gospodărească cu mai multă atenție fondurile pe care le au la dispoziție. Și în sprijinul aces-tei afirmații a dat exemplul unei grădinițe care a cheltuit 7.000 lei pentru o pictură murală, în timp ce alte unități se "zbat" să-și achite datoriile!

"Întrucât educația este un subiect extrem de important pentru orice oraș care își dorește să fie puternic, astăzi (ieri - n.r.) am făcut două gesturi de normalitate. Pe lângă o reechilibrare a bugetelor unităților școlare, în cadrul finanțării de bază am supli-mentat și cu suma de 1.200.000 lei, pentru a putea ajuta școlile să treacă peste sezonul rece. Mi-aș dori ca aceste sume să fie suficiente.

Știți foarte bine punctul meu de vedere legat de contribuția municipiului la bugetul național versus alocarea pe care autoritatea centrală o face unităților școlare. Dacă în mod evident există o discrepanță între contribuția noastră din impozitul pe venitul global care se cifrează la aproximativ 22 milioane de lei, pe de-o parte, și alocarea către instituțiile școlare conform unui principiu pe care îl dezaprob, costul standard per elev, astfel încât școlile noastre au primit 14,3 milioane de lei, pentru a ajuta conducerile unităților școlare am făcut această reechilibrare încât per total 2015-2016 am alocat suplimentar până în acest moment 1 milion lei în luna septembrie și 1,2 milioane lei în ședința de astăzi.

Sper că atât unitățile de învățământ, inspectoratul școlar, cât și parlamentarii să îndrepte acest principiu cantitativ și să-l înlocuiască cu un principiu calitativ", a mai decla-rat același edil. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mai cheltuitorilor de la gradinita?
13 octombrie 2015
cum v-ati permis sa faceti o pictura murala cu banii de la buget?

Uite, ca acum v-a urecheat primarul fagadau! Mai bine va cumparati si voi o canapea si o masuta de cafea pentru cabinetul directorului....Ce naiba, nu stiti sa fiti mai stransi la punga? Si in loc de gresie, trebuia sa puneti linoleu, ca e mai ieftin si se rupe mai repede!!!

parinte
13 octombrie 2015
efective la clasa

Foarte bine domnule primar Decebal Făgădău cum ati procedat cu scolile .Va multumim.Dar ce parere aveti de efectivele foarte mari la clase, inafara legii, fara aprobari speciale in unele scoli , faceti verificari pe teren.Invatatoarele fac carte doar cu 10-12 elevi din cei 30-33 elevi din clasa.Calitatea scade in fiecare zi.Economie ,economie dar nu cu pretul educatiei copiilor nostrii cum vrea mai marele doamne de la isjcta.Va rugam ajutati ne ,fiti alaturi de noi ,ca ISJ-ul este pornit pe distrugere,cuplari de clase,cuplari de scolii,desfiintari de licee...., dupa interesul lui . Stati de vorba individual cu directori de scoli si veti vedea cum uni sunt doar buni executanti ai ISJ-ului ,nu isi cunosc nici fisa postului si poate va spune in final, ca nu au vrut dar au acceptat sa fie directori ca ia rugat doamna inspector X sau Y.Timpul trece ,leafa merge,noi muncim cu drag.DAR COPII NOSTRII..

Lume, lume, soro lume!
13 octombrie 2015
Eu vreau gradatie!

Am vazut ca un om de bine si in acelasi timp prieten bun cu Stan dadea sfaturi cadrelor didactice despre obtinerea mult ravnitei gradatii de merit. Si m-am gandit ca as merita si eu una, deci ma voi apuca sa perii pe cineva, o sa vad eu pe cine! Nu, nu o sa ma obosesc prea tare sa strang tot felul de hartii care dau bine la dosar, ptr ca STIU ca nu asta conteaza. O sa-mi trag si niste pile la inspectorat, si......gata gradatia! Nu e asa de greu, am aflat si de la colegii mei care scriu comentarii aici. Deci gradatia de merit nu este CHIAR PE MERIT, e mai mult pe pupat undeva!

Si ca sa-l enervam pe sustinatorul 'doamnei stan',
13 octombrie 2015
o sa-i facem o urare acesteia!

Draga miha, ne ofticam tare de tot ca nu te dai dusa, deci iti dorim sa ramai cu noi, sa respiram acelasi aer, si sa simti toata scarba si dispretul pe care ni le provoci! Asta bineinteles, cand vei avea tupeul sa mai iesi din living-ul pe care ti l-ai amenajat in scoala! Scoala a carei stapana crezi ca esti!!!

inca una
13 octombrie 2015
tot pentru doamna stan

Iti dorim sa ai un an scolar linistit, fara evenimente, fara memorii sau reclamatii! In definitiv, ai nevoie de toata forta si energia pentru a face fata "incercarii" de la sfarsitul semestrului II. Trebuie sa faci fata cu brio celor cateva zile 'grele', grele tare......ale EVALUARII NATIONALE! Pregateste-te, pune mana pe carte!

Ooops!
13 octombrie 2015
Iar ati 'turbat' pe calculator?

Eeei, e clar ca sfaturile 'binevoitorului', despre obtinerea gradatiei de merit, nu v-au picat bine deloc!!! Ba chiar v-au enervat, nu? Vreti bani nemeritati, dar sunteti niste puturosi! Si mai si postati comentarii.....Sa va fie rusine! Ce, voi va ridicati la nivelul lui STAN? Habar n-aveti voi cat a muncit ea la viata ei ca sa ajunga directoare, sa-si ia doctoratul in cresterea albinelor, sa aiba copilul sef de promotie, etc, etc, etc ! Pana si definitivatul a trebuit sa si-l dea de mai multe ori, saraca!!!! Munca, nene, nu gluma!

Răspuns la: o sa-i facem o urare acesteia!
Adăugat de : Si ca sa-l enervam pe sustinatorul 'doamnei stan',, 13 octombrie 2015
Draga miha, ne ofticam tare de tot ca nu te dai dusa, deci iti dorim sa ramai cu noi, sa respiram acelasi aer, si sa simti toata scarba si dispretul...
frustrațica
14 octombrie 2015
unde trebuie sa pup?

......as vrea si eu sa iau gradatie de merit, dar nu stiu pe cine sa pup....si... unde! Citeam comentariile de ieri si de azi, si am vazut ca se vorbeste mult despre asta. Un intelept spunea ca trebuie sa faci multe proiecte, perfectionari, vrajeala obisnuita! Dar cica e mai bine sa le scoata directorul din căciulă! Asa o fi? Ajutati-ma, va rog! Sunt derutata.

despre 'pupat'
14 octombrie 2015
si 'caciula'

Ca de obicei, s-a inteles gresit ce a vrut sa spuna un 'moralist' cuprins de frenezie! Sa va spun eu cum sta treaba: Stan nu 'scoate' gradatiile din caciula, ea le 'baga' acolo, apoi merge la inspectorat si extrage NUMARUL CASTIGATOR!!!! Deci nu e pură scamatorie, e doar o mizerabila loterie, sau magie a la stan, alias Alba ca zapada! De pupat, ce sa mai zicem, pupatul dosului e o practica frecventa in educatie, daca vrei sa iei....orice, de la gradatie, pana la postul de director sau inspector. Va dorim pupături usoare!!! Si eficiente, ca asa, de amorul artei, n-are rost!!!

Răspuns la: unde trebuie sa pup?
Adăugat de : frustrațica, 14 octombrie 2015
......as vrea si eu sa iau gradatie de merit, dar nu stiu pe cine sa pup....si... unde! Citeam comentariile de ieri si de azi, si am vazut ca se...
NU RENUNTAM!
14 octombrie 2015
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Asta asa, ca ne 'ofticam', vrem sa nu uite ca trebuie sa-si faca bagajele! Afaaara!

Ba, da toata ziua va vaicariti!
14 octombrie 2015
Mai opriti-va naibii odata!

Hotarati-va: vreti sa plece, sau sa ramana? ( Stan, normal.) Ati derutat-o pe biata femeie, nici nu mai stie ce sa faca. Sta cu bagajul la usa dormitorului-living-fumoar si asteapta sa citeasca 'indemnurile'! Si nu va mai vaicariti, mai INVATATOARELOR! Munciti, ca sa ajungeti si voi inspectoare ca Seucea! TURBATELOR ce sunteti!

Răspuns la: Jos regimul dictatorial al lui Stan!
Adăugat de : NU RENUNTAM!, 14 octombrie 2015
Asta asa, ca ne 'ofticam', vrem sa nu uite ca trebuie sa-si faca bagajele! Afaaara!
14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3899 secunde