Directorii de școli și licee pregătesc unitățile de învâțământ pentru revenirea elevilor

301
Directorii de școli și licee pregătesc unitățile de învâțământ pentru revenirea elevilor - directoriidescoli-1588861509.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța le-a cerut directorilor de unități de învățământ să demareze pregătirile pentru revenirea la școală a elevilor din anii terminali, după 2 iunie.

Astfel, în perioada următoare, vor fi centralizate datele privind elevii care intenționează să participe la orele de pregătire pentru examenele naționale, în perioada 2 - 12 iunie. Fiecare diriginte va solicita din partea elevilor majori sau a părinților elevilor minori o informare, semnată, prin care se manifestă intenția de a participa la pregătirea respectivă. Datele vor fi adunate la nivelul unității de învățământ și transmise către ISJ.

În ce privește organizarea programului de pregătire pentru examenele naționale, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare socială necesare pentru evitarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, vor fi impuse mai multe reguli. Astfel, vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă și maximum 50 de elevi simultan în unitate. În plus, interacțiunea va fi redusă la minimum în afara sălilor de clasă, cu pauze decalate, spații diferite din unitatea de învățământ folosite de fiecare clasă în timpul pauzelor.

De asemenea, directorii de școli au obligativitatea de a realiza demersuri către autoritățile locale în vederea alocării de fonduri pentru achiziționarea materialelor de protecție necesare pentru siguranța elevilor și a personalului didactic, precum măști, mănuși și dezinfectanți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2376 secunde