Despre scoica sufletului și albastrul mării, la Muzeul de Istorie

213
Despre scoica sufletului și albastrul mării, la Muzeul de Istorie - vretisaaflati1-1563500094.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) va găzdui, sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției "Fizionomia umană în contemporaneitate". În cadrul acesteia, veți avea ocazia de a admira lucrările artistelor Zoița Nicoleta Panciu și Laura Armeanu. Acestea vor fi prezentate de criticul de artă Eduard Andrei și Laura Stroe, președintele Asociației Culturale "Wild Art". 


În prezent, Laura Armeanu, absolventă a Universității Naționale de Arte din București, este profesor de Arte Plastice la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța. În schimb, Zoița Nicoleta Panciu este doctorand al Universității Naționale de Artă "George Enescu", ea înregistrând o activitate de cercetare artistică și un debut profesional impresionant. 
Zoița Nicoleta Panciu prezintă în lucrările sale conceptul de "Marine și Orient VI", unde evidențiază rolul esențial al artei sale, albastrul mării, puritatea apei, scoica sufletului, vârtejul apei, ritualul și forma personajului, natura. Toate acestea reprezintă o definiție a sufletului său. 


"Trăirea personajelor din compoziție este transfigurată într-o lume fantastică de orient marin, unde spiritul creator al formei umane formează un nucleu cu forme multiple a artei contemporane. Dinamica vizuală realizează simbolistica elementelor decorativ - figurative, dând un plus de valoare autentică actului creator. La rândul său, Laura Armeanu dezbate în lucrările sale conceptul de «Corp Bionic 2», ce reflectă imaginea umanității zilelor noastre, omul fiind dependent de tehnologie și informație. Simbioza om-mașinărie, sau mai nou om-tehnologie, face parte din noi, fără a conștientiza schimbarea. Forma corpului uman este obținută din cofraje/carton asamblate după forma sistemului muscular și osos. Materialele reciclate folosite atrag atenția asupra poluării, artista delimitându-se clar de pictura tradițională, prin utilizarea materialelor neconvenționale", au declarat organizatorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2359 secunde