Demonstrații de reconstituire istorică și ateliere meșteșugărești de Noaptea Muzeelor

451
Demonstrații de reconstituire istorică și ateliere meșteșugărești de Noaptea Muzeelor - demonstratii2-1558124166.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 18 mai, sunteți invitați cu mic, cu mare, la Noaptea Muzeelor, eveniment la care  sunt așteptate mii de persoane. La 
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC), vizitatorii vor putea admira, pe lângă multe altele, și vernisajul expoziției temporare "Motive ornamentale în documente brâncovenești". 


Potrivit directorului MINAC, cercetător științific doctor Sorin Marcel Colesniuc, titlul sub care instituția de cultură organizează, anul acesta, Noaptea Muzeelor este "Daci și romani de 140 de ani în expoziția Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța".


Prin urmare, în seara zilei de 18 mai, în intervalul orar 18.00 - 24.00, vizitatorii vor putea vedea, gratuit, expoziția permanentă a muzeului. "Precizez că ultimul grup de vizitatori va intra la ora 23.15, pentru a avea timp să viziteze întreaga expoziție permanentă, dar și o expoziție temporară. Cei care vor dori, vor putea vedea, începând cu ora 18.00, parada Asociației «Historia Renascita», după care, în sala «Ovidius», reprezentanții asociației vor face demonstrații de reconstituire istorică, vor coordona două ateliere meșteșugărești (țesătură și ceramică), își vor prezenta echipamentele și vor face câteva demonstrații militare în holul de la intrarea în muzeu. La ora 20.00, la etajul II, vom vernisa expoziția temporară «Motive ornamentale în documente brâncovenești», un proiect cultural al Asociației «Dar Developement» prezentat la Constanța cu sprijinul Fundației «Sfinții Martiri Brâncoveni». În acest sens, am încheiat un parteneriat între Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Arhivele Naționale ale României", ne-a declarat directorul.


Apoi, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, în Aula "Adrian Rădulescu", vizitatorii muzeului vor putea audia un microrecital de muzică clasică, susținut de elevi ai Colegiului de Artă "Regina Maria" din Constanța. Noaptea Muzeelor se va încheia la ora 24.00 cu o ceremonie pregătită de Asociația "Historia Renascita". 


"Și în acest an, în Noaptea Muzeelor, ne așteptăm ca un număr foarte mare de vizitatori să treacă pragul Muzeului de Istorie Națională și Aheologie Constanța. Îi atenționăm, însă, pe cei doritori să viziteze muzeul să aibă răbdare și înțelegere, pentru că nu vom putea permite accesul, simultan, a mai mult de 80 de persoane în expoziție. Pe parcurs ce aceștia vor ieși din clădire, în locul lor vor putea intra următorii vizitatori", a precizat Colesniuc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4746 secunde