Lecția de istorie

De la proclamarea Independenței României, la Ziua Europei Unite

229

Articole de la același autor

Proclamarea Independenței României, sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei Unite sunt temele care au fost abordate, zilele trecute, în cadrul unui eveniment de excepție organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

La acțiune, au fost prezenți numeroși elevi, care au dorit să participe la o lecție interactivă de istorie, altfel decât cea din manuale. Deschiderea "lecției" a fost făcută de dr. Lavinia Dumitrașcu, muzeograf. Apoi, directorul MINAC, dr. Sorin Marcel Colesniuc, a prezentat importanța evenimentelor pe care le sărbătorim, în fiecare an, pe 9 mai. "Traducerea" semnificației celor trei momente sărbătorite a fost realizată de dr. Dorin Popescu, președintele Asociației Culturale "Casa Mării Negre", prin cuvintele: libertate, pace, prietenie și, nu în ultimul rând, prin datoria pe care generația celor din sală o au față de strămoșii lor.

Pentru a da o încărcătură și mai mare evenimentului, unii elevi s-au îmbrăcat în uniforma Regimentului 34 Infanterie Constanța din Primul Război Mondial, în timp ce alții au prezentat evenimentele sărbătorite, așa cum le-au învățat la școală și la muzeu și, mai ales, așa cum le simt.

În plus, activitatea a fost presărată cu momente artistice, dansuri populare dobrogene, cântece turcești și dobrogene.

În același timp, Ștefan Pleșoianu, de la Biblioteca Județeană "I.N. Roman" din Constanța, le-a dăruit cărți elevilor care au prezentat evenimentele și l-a prezentat pe bunicul său, unul dintre eroii cărora le suntem datori în ziua de azi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5551 secunde