De acum înainte slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber

126
De acum înainte slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber - 33046716112be78437e23b-1584539134.jpg

Articole recomandate



Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri o serie de îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri, subliniind că, în contextul epidemiei de coronavirus, slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanța de minimum un metru între cei prezenți, scrie Agerpres.


"În contextul epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri: respectarea măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioșilor de a participa la viața liturgică a Bisericii și de a primi asistență religioasă; desfășurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcașul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanța de minimum un metru între participanți", se arată în documentul postat miercuri pe site-ul Agenției Basilica a Patriarhiei Române.


Cancelaria Sfântului Sinod a transmis pe 12 martie o serie de îndrumări către parohii și mănăstiri pentru respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus, printre care afișarea, la intrarea în lăcașul de cult, a recomandărilor Ministerului Sănătății.


"Pentru a evita aglomerarea credincioșilor în spațiul de cult, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii se vor utiliza difuzoare exterioare sau Sfânta Liturghie se va săvârși în aer liber, lângă lăcașul de cult. Lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoții slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor privind Spovedania, Împărtășania și citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomerația credincioșilor la slujbele de sâmbătă și duminică", mai preciza sursa citată.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3323 secunde