"Dansez pentru mare!". Sute de preșcolari intră în competiția pentru marele trofeu

487

Articole de la același autor

Palatul Copiilor Constanța va găzdui miercuri, 5 iunie, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului județean de dans pentru copii "Dansez pentru mare", destinat preșcolarilor. Sute de copii cu vârste între trei și șase ani se vor întrece pentru marele trofeu, numitorul comun al evoluțiilor lor fiind bucuria și creativitatea cu care s-au pregătit pentru competiție. 
Festivalul va reuni copii din grădinițele de stat și particulare, atât din municipiul, cât și din județul Constanța. În acest an, în premieră, organizatorii concursului propun o abordare nouă. Regulamentul prevede două categorii noi de dansuri: cele coordonate, în echipă, de către coregrafi și educatoare și cele coordonate doar de către educatoare, ambele fiind premiate cu premii și trofeu.


"Succesul acestui concurs, pe care-l putem numi cel mai mare concurs de dans organizat pentru preșcolari în județul Constanța, aflat, în 2019, la cea-XIII-a ediție, este datorat mobilizării exemplare a cadrelor didactice coordonatoare, a partenerilor proiectului, în a prezenta cu fiecare ediție, coregrafii mai deosebite, ținute și decoruri mai elaborate, ridicând foarte mult nivelul concursului. Dansul ne ajută pe toți să fim mult mai deschiși, trăind cu emoție fiecare moment al concursului. Astfel de evenimente fac parte din categoria celor care ne dau curaj să credem că educația și școala sunt pe drumul cel bun", a declarat inspectorul școlar pentru educație timpurie, prof. Irinela Nicolae, inițiatorul concursului.
Dansul este unul dintre cele mai frumoase manifestări artistice, care dezvoltă nu doar latura fizică ci valorifică potențialul creativ al copiilor și al cadrelor didactice coordonatoare. "Pe lângă beneficiile pe care dansul le aduce dezvoltării fizice a celor mici, există și o serie de beneficii emoționale, atât pentru preșcolari cât și pentru cadrele didactice și anume: creșterea ȋncrederii în sine, înlăturarea timidității și dezvoltarea abilităților de socializare", este de părere psihologul Elena Stambuli, de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Toți copiii de vârstă preșcolară mint?
Pagina a fost generata in 0.3535 secunde