Curs de prim ajutor pentru profesorii din județul Constanța

240

Articole de la același autor

În perioada 27 mai - 2 iunie, Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus a fost gazda unui curs de formare pe problematica stilului de viață sănătos și a primului ajutor la care au participat 18 cadre didactice din toate școlile implicate în proiectul "Healthy life is happy life", proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar din cadrul Programului Erasmus+ KA2 cu școli din Turcia, în calitate de coordonator, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania și România, parteneri. 
Prima zi a debutat cu vizitarea școlii și grădiniței din localitate. A urmat activitatea "Diversitatea culturală în România", organizată de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 2 Ciocârlia de Sus, care a oferit oaspeților posibilitatea de a cunoaște multiculturalismul atât de bine reprezentat în România în general și în Ciocârlia în special, diferențele dintre culturi și totodată frumusețea de a le găsi în același loc. 


În următoarele cinci zile, s-a derulat programul de formare "Healthy life style and First Aid", structurat pe patru module, având ca formatori pe Ion Paul Angelescu, președintele Asociației Civile de Prim ajutor și Intervenție la Dezastru Constanța, și prof. Florica Nicolae, directorul Școlii nr. 2 Ciocârlia de Sus. Cadrele didactice au aflat astfel cum pot interveni și ajuta o persoană la urgențele care pot surveni pe munte, cum pot pune un pansament în cazul unor traumatisme sau hemoragii, dar și informații despre un "Meniu sănătos pentru o săptămână". 


Ultima zi a fost dedicată evaluării și managementului de proiect. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3508 secunde