Curs de formare în Spania pentru cadrele didactice ale Liceului ”Nicolae Bălcescu“ din Medgidia

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 24 Februarie 2020 148
În perioada 17-21 februarie 2020, Ilie Claudia și Plugaru Rodica, cadre didactice la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Medgidia, au participat la un curs de pregătire în El Rompido, Huelva, Spania, transmit reprezentanții instituției. Activitățile au constat în familiarizarea cu programul Scratch, cu crearea de filmulețe și quizz-uri, dar și cu programarea unor roboți creați din LEGO cu ajutorul aceluiași program, Scratch. Formatorul a fost Inercia Digital, partener în proiect, iar țările participante au fost: România, Turcia, Grecia, Lituania și Croația.

Obiectivele specifice ale cursului au fost învățarea conceptului de programare, cunoașterea utilității educative și valorile creării de aplicații și promovarea predării TIC pentru a stimula învățarea în sistemul educațional.

Participanții au învățat principiile fundamentale ale codificării și cum pot fi utilizate în procesul educațional, au fost familiarizați cu mediul de dezvoltare Scratch, au învățat cum să creeze jocuri video într-un mod ușor pentru a face din codificare o activitate interesantă pentru elevii lor și cum să integreze instrumentele digitale în munca zilnică.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei