Cum vor fi echivalate probele de competențe, pentru Bacalaureat

286
Cum vor fi echivalate probele de competențe, pentru Bacalaureat - cumseface-1590768085.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a emis metodologia de echivalare și recunoaștere a nivelurilor de competențe lingvistice și digitale pentru examenul de Bacalaureat 2020. Astfel, comisiile pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea și recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național, în perioada 11 - 17 iunie 2020.

Astfel, pentru determinarea calificativelor și nivelurilor de competență vor fi folosite note, care vor fi calculate din media aritmetică a mediilor anuale la disciplina respectivă. Pentru proba la limba română, candidații care au medii cuprinse între 5 și 5,99 vor primi nivelul de competență de utilizator mediu. Cei cu medii între 7 și 8,49 vor primi nivelul de utilizator avansat, iar cei care au medii între 8,50 și 10 vor primi nivelul de utilizator experimentat. La proba pentru o limbă străină, calificativul A1 va fi acordat pentru media cuprinsă între 5 și 5,99, calificativul A2 - pentru media cuprinsă între 6 și 6,99, calificativul B1 - pentru media cuprinsă între 7 și 8,49 și calificativul B2 - pentru media cuprinsă între 8,5 și 10.

Nivelul de competență digitală din cadrul probei D, la computer, se stabilește calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat la disciplina Tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a. Pentru utilizator începător vor fi echivalate mediile cuprinse între 5 și 5,99, pentru utilizator de nivel mediu – medii între 6 și 6,99, pentru utilizator avansat – medii între 7 și 8,49 și pentru utilizator experimentat – medii între 8,50 și 10.

Candidații care nu au studiat disciplina TIC sau echivalente vor susține proba de evaluare a competențelor digitale așa cum s-a desfășurat și anul trecut. Și în cazul limbii străine și în cazul probei la calculator, rămâne valabilă recunoașterea rezultatelor obținute de candidați la diferite examene de recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice, respectiv cele pentru certificarea competențelor digitale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.595 secunde