Cum vor fi admiși elevii în clasa a IX-a

492
4
Cum vor fi admiși elevii  în clasa a IX-a - cumvorfiadmisi-1443033121.jpg

Articole de la același autor

Admiterea absolvenților de clasa a VIII-a la liceu, conform ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial zilele trecute, se va desfășura după aceleași reguli ca în ultimii ani. Potrivit actului normativ, media de admitere la liceu se va calcula la fel ca până acum.

Mai exact, nota cu care absolvenții de gimnaziu vor intra la liceu va fi media ponderată dintre media generală la evaluarea națională, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Elevii care vor să urmeze un liceu cu profil bilingv și dețin un certificat de limbă străină scapă de examenul respectiv și primesc nota 10. Recunoașterea rezultatelor obținute la aceste examene se face dacă certificatul sau diploma obținută validează un nivel de competență lingvistică egal sau superior nivelului A2, corespunzător Cadrului european comun de referință pentru limbi.

Calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2016-2017, aprobat de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, stabilește că absolvenții de gimnaziu se vor putea înscrie la liceu în perioada 8-12 iulie, urmând ca pe 19 iulie să apară repartizarea computerizată. Între 21 și 29 iulie, candidații vor depune dosarele de în-scriere la școlile la care au fost repartizați.

Pe 28 iulie este programată cea de-a doua repartizare computerizată, iar cea de-a treia etapă de admitere în învățământul de stat se va desfășura în perioada 1 august - 5 septembrie 2016. 

Comentează știrea

BREAKING NEWS
24 septembrie 2015
OFERTA DE NEREFUZAT!

Biroul de presa al scolii-jucarie din centrul orasului emite urmatorul comunicat: intrucat la aceasta scoala nu se inghesuie niciun cadru didactic competent si titular sa dea concurs pentru ocuparea postului vacant de director, in afara de actualul director, bineinteles, suntem nevoiti sa facem o oferta. Se adreseaza tuturor cadrelor didactice de la alte scoli, in diferent de culoarea politica ( de preferat de la PSD, ca sunt inca la putere), cu gradul II si cel putin 4 ani vechime in invatamant, conform metodologiei! Oferta este: Dati concurs pentru ocuparea functiei de director!!! Veniti cu toata increderea, cadrele didactice nu mananca directori, in ciuda zvonurilor. Va asteptam.

persoana interesata
24 septembrie 2015
asteptati candidatii!!!

La 28? Buna scoala, am avut copiii acolo. Stiu eu un profesor cu toate gradele, care a fost si director si stie cu ce se mananca.... O sa-l conving sa dea concurs de director! Are toate sansele sa-l ia, si este si OM.

Răspuns la: OFERTA DE NEREFUZAT!
Adăugat de : BREAKING NEWS, 24 septembrie 2015
Biroul de presa al scolii-jucarie din centrul orasului emite urmatorul comunicat: intrucat la aceasta scoala nu se inghesuie niciun cadru didactic...
doritor
24 septembrie 2015
rezervat

Ar fi frumos sa ocup postul de director la aceasta scoala, dar am oarecare rezerve in a ma angaja la o asemenea incercare fara prea mari sanse de reusita! Am identificat posibilitatea de a fi director la alta scoala, mai 'normala, ca sa zic asa. La voi e ceva necurat la mijloc, se intampla prea multe, nu cred ca vin!

Răspuns la: OFERTA DE NEREFUZAT!
Adăugat de : BREAKING NEWS, 24 septembrie 2015
Biroul de presa al scolii-jucarie din centrul orasului emite urmatorul comunicat: intrucat la aceasta scoala nu se inghesuie niciun cadru didactic...
parinte elev cls a VIII-a
24 septembrie 2015
Ne bucuram ca nu se schimba regulamentul

E bine ca anul acesta nu se mai schimba nimic, stim si noi de la inceput care sunt regulile. Era un proiect in lucru, dar am inteles ca nu se stie daca va fi adoptat. Succes copiilor nostri la examen!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde