Cum va începe școala în toamnă. Anunț important din partea ministrului Educației

709
Cum va începe școala în toamnă. Anunț important din partea ministrului Educației - 1-1594650553.jpg

Articole recomandate

Cum va începe noul an școlar depinde foarte mult de numărul de infectări cu noul coronavirus, spune ministrul Educației. Deocamdată se lucrează la trei scenarii, printre care și cel în care unii dintre elevi vor merge la școală în timp ce alții vor învăța online, după care vor face rocada. În cel mai rău scenariu, elevii vor continua să învețe online și în următorul an școlar, informează Antena3.


"Unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. 


Unul dintre scenarii era să începem normal dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul, sau, dacă va fi din ce în ce mai rău, să continuăm învățământul online. Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au în vedere situația epidemiologică care, după cum bine vedeți, nu este una tocmai bună", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației. 


Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat zilele trecute că, începând din toamnă, școala s-ar putea desfășura în sistem hibrid. Astfel, regimul clasic ar putea fi completat de învățământul online, în special în mediul urban.


De asemenea, Raluca Turcan a menționat că cea mai mare problemă apare în  mediul urban, unde aglomerarea din clase este foarte mare, de aproximativ 32 - 36 de elevi. Tocmai de aceea se dorește implementarea unui sistem hibrid. 


"Un sistem hibrid - 50% școală fizică 50% școală online - a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți", spune Raluca Turcan. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4858 secunde