Cum se poate reconstitui virtual o casă romană

226
Cum se poate reconstitui virtual o casă romană - cumsepoate-1557857790.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (MINAC) au fost prezenți, în week-end, la Târgul de concepte expoziționale "Museum Fest", găzduit de Muzeul Județean Buzău.


Conceptul expozițional prezentat de către MINAC, reprezentat de către muzeografii Andreea Andrei, Laurențiu Cliante și Aurel Mototolea, a îmbinat cele două tendințe actuale de expunere muzeografică, digitală și clasică. 


"Componenta digitală constă în reconstituirea virtuală ideală a unei case romane de tip domus italica. Astfel, vizitatorul are posibilitatea de a cunoaște și interacționa în mod virtual cu locuința, prin intermediul tehnologiei VR. În paralel, se poate opta pentru vizualizarea unui film randat al obiectivului. Componenta clasică prezintă un posibil segment din viața matroanei Aurelia Aemilia, personaj real din anticul Tomis, după cum rezultă din inscripția unei stele funerare descoperite la Constanța. În plus, au fost prezentate câteva vase de uz comun (replici), întâlnite în orice locuință romană, precum și utilizarea acestora, împreună cu alte elemente care conturează imaginea vieții de zi cu zi (costumație, mozaic)", au declarat muzeografii. 
În acest mod, expunerea clasică a fost augmentată printr-un proces interactiv, reprezentând un pas înainte în muzeografie, iar prezentarea virtuală a completat informațiile și a transpus vizitatorul în antichitatea romană, în locuința unui cetățean de condiție socială și materială peste medie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde