Cum s-a sărbătorit Ziua Dobrogei în școlile constănțene

360

Articole de la același autor

La Căminul cultural din localitatea Nisipari, Școala Gimnazială "Iuliu Valaori" a desfășurat activități cultural-artistice în care au fost implicați toți elevii școlii, cadrele didactice, părinți și reprezentanți ai comunității locale.

Programul dedicat Zilei Școlii a coincis cu activități educative ocazionate de împlinirea a 137 de ani de la reintegrarea Dobrogei la statul român și a cuprins dansuri populare și moderne, scenete, recitare de poezie și recital de muzică populară.

Părinții elevilor din școală au organizat "Târgul toamnei", care a constat în prezentarea produselor tradiționale dobrogene.

v v v

45 de elevi de la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a ale Liceului "Anghel Saligny" din Cernavodă au participat la o sesiune de comunicări științifice cu tema "Conștiința națională la românii dobrogeni", dar și la un concurs de poezie patriotică - "Spiritul Dobrogei în ritm și culoare".

v v v

Pentru a sărbători împlinirea celor 137 de ani de la unirea Dobrogei cu țara, elevii Liceului Teoretic "Emil Racoviță" din Techirghiol au participat la o serie de manifestări dedicate acestui moment istoric. Biblioteca Orășenească a fost gazdă pentru elevii claselor a IV-a C și a VIII-a A, coordonați de cadrele didactice Ionela Bucur și Ingrid Văleanu.

Cu același prilej, elevii claselor I B, a III-a B și a IV-a A, îndrumați de profesorii în învățământul primar Georgiana Stamate, Viorica Niculescu și Maria Lupescu, au fost prezenți la Statuia Eroului Necunoscut, unde au cântat și au recitat în cinstea Zilei Dobrogei.

v v v

Și la Școala Gimnazială nr. 1 Limanu și Școala Gimnazială nr. 2 din 2 Mai (structură), a avut loc activitatea "Dobrogea de ieri și de azi", sub îndrumarea consilierului educativ Lenuța Butonaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7517 secunde