Cum recuperează materia pierdută preșcolarii. Ce soluții au găsit grădinițele

455
Cum recuperează materia pierdută preșcolarii. Ce soluții au găsit grădinițele - gradinitesursapbs-1584542318.jpg

Articole de la același autor

Toți copiii, inclusiv cei din învățământul preșcolar încearcă să lucreze la acest moment de la domiciliu, pentru a nu pierde foarte mult din materia ce ar fi trebuit să le fie predată la clasă.

Vă întrebați cum se descurcă cei mai mici dintre aceștia? Foarte simplu! Lucrează de la biroul casei lor exact ce le-au transmis educatoarele părinților. În ceea ce privește recuperarea materiei la grădiniță, ne-a declarat directorul Grădiniței "Azur" din Constanța, prof. Ecaterina Radu, sunt mai multe modalități de a realiza acest lucru. În primul rând, a precizat aceasta, totul depinde de cât de lungă va fi perioada în care se va absenta de la grădiniță.

"Noi păstrăm permanent legătura cu familiile copiilor, online, le trimitem materiale variate, corelate cu tematicile proiectate în planificările calendaristice anuale, le trimitem, de asemenea o multitudine de materiale special concepute pentru preșcolari în această perioadă. În grădinițele constănțene există educatoare care dezvoltă proiecte pe Whatsapp, în care cei mici au o temă pe care o realizează cu părinții și apoi își pun pozele cu ce au realizat pe grupul de lucru, primind feedback de la doamnele educatoare. Acest lucru îi motivează pe copii și îi antrenează, într-un mod fericit, în toate activitățile de acest gen", a declarat pentru "Cuget Liber" directorul.

Cadrul didactic a precizat că un proiect de acest gen care le-a captat puternic atenția celor mici este proiectul lansat de către Grădinița nr. 33, sub genericul "Totul va fi bine", proiect în care copiii desenează/pictează un curcubeu, însoțit de mesajul "Totul va fi bine".



Educatoarele țin permanent legătura cu părinții

Pentru momentele din zi în care cei mici trebuie să se relaxeze, există, spectacole pentru copii transmise online, desene animate, muzee cu tur virtual sau imagini panoramice, special realizate în această perioadă. La rândul său, prof. Ghiulbera Bechir, de la Grădinița "Zubeyde Hanim"

ne-a declarat că în tot acest timp, cât copilașii nu merg la cursuri, educatoarele țin permanent legătura cu părinții. Spre exemplu, până la data de 31 martie, aici se va desfășura concursul "Sănătatea în culori", din cadrul proiectului "Lanțul mânuțelor fericite" și Campania "Totul va fi bine". În același timp, se lucrează pentru concursul "Sănătatea în culori". Practic, cei mici realizează desene, picturi, pe care părinții le transmit, apoi, personalului didactic. De exemplu, zilele acestea, copiii au învățat că dacă nu își spală mânuțele, se pot îmbolnăvi. De asemenea, fiecare educatoare transmite adulților link- uri cu povești, cântece, poezii, modele de fișe, după care cei mici să poată lucra.

Și copiii de la Grădinița "Steluțele Mării" lucrează de zor. Micuții care învață la această instituție de învățământ primesc, zi de zi, fișe de lucru de la doamnele educatoare, pentru a învăța lucruri noi și, în același timp, să nu se plictisească.

"Pentru fiecare nivel de vârstă, educatoarele au lucrat câte o planificare în care sunt trecute activități aferente proiectelor ce ar fi trebuit parcurse, dar și sursele de informare care vor fi postate pe grupurile de Whatsapp ale grupelor. Toate aceste activități au loc în perioada suspendării cursurilor. Pentru atunci când vom începe activitatea, vom prelungi programul de lucru cu câte două ore pe o perioadă destul de lungă, în funcție de durata perioadei suspendării cursurilor", a precizat directorul grădiniței, prof. Georgeta Adam.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde