Cum pot scăpa liceenii de anumite probe la bac

190

Articole de la același autor

70.000 de elevi din întreaga țară și-au echivalat până în prezent proba de competențe digitale de la bacalaureat cu ECDL. Liceenii care dețin ECDL Profil BAC nu mai susțin această probă. În județul Constanța, din cei 4.225 de candidați înscriși, proba de competențe digitale o vor susține 3.172, aproape o mie solicitând echivalarea, ca urmare a obținerii permisului ECDL.

Liceenii sunt încurajați să opteze pentru instruire și certificare IT la standard internațional, în situația în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face față cerințelor de pe piața muncii, iar România ocupă în continuare un loc codaș în Europa când vine vorba de competențe digitale. Dovedirea competențelor digitale și încrederea în propriile abilități pot fi asigurate cel mai bine prin obținerea unei certificări la standard internațional, cu aplicabilitate globală.

ECDL PROFIL permite candidaților să își construiască un profil în funcție de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea ECDL exact pe competențele pe care un anumit job sau program de studiu le cere. Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Începând cu anul școlar 2009 - 2010, în România s-a introdus proba de competențe digitale la bacalaureat, obligatorie pentru toți liceenii, la fel ca proba de competențe lingvistice. Având deja Permisul ECDL Profil BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale, așa cum dacă dețin un certificat internațional pentru o limbă străină pot să nu mai susțină proba de competențe lingvistice. Mai mult, programa pentru evaluarea competențelor digitale și cea pentru obținerea ECDL Profil BAC corespund materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde