Cum îl vrăjește Carmen pe Don José

336
Cum îl vrăjește Carmen pe Don José - cumilvrajestecarmen2-1558734106.jpg

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă așteaptă duminică, 26 mai, de la ora 19.00, la celebra operă "Carmen" de Bizet. Soliștii pe care îi puteți admira pe scenă sunt: Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sârbu, Laurențiu Severin, Cristian Caragea. Conducerea muzică este asigurată de Koichi Inoue din Japonia. 


"Carmen" este o o operă compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la "Opéra Comique" din Paris, pe data de 3 martie 1875. 
Acțiunea începe într-o piață din Sevilla, unde soldații se amuză pe seama trecătorilor. Le trezește interesul frumoasa Micaëla, o tânără de la țară, venită să-și caute iubitul, pe Don José. La scurt timp după aceea, apar muncitoarele de la manufactura de tabac. Între ele se remarcă senzuala Carmen, care încearcă să-l provoace pe Don José. Întâlnirea Micaëlei cu Don José prilejuiește rememorarea amintirilor legate de satul lor natal. La manufactură izbucnește un scandal, ce culminează cu arestarea lui Carmen. Ea îl vrăjește pe Don José și, în schimbul promisiunilor de a-l reîntâlni, acesta o ajută să fugă. Ce urmează? Mergeți la teatru și veți vedea! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3631 secunde