Cum este sărbătorită la Constanța Sfânta Cuvioasă Parascheva

504
Cum este sărbătorită la Constanța Sfânta Cuvioasă Parascheva - florisfparaschevafotocrinazamfir-1570703108.jpg

Articole de la același autor

Luni, 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, ale cărei moaște se află la Catedrala Mitropolitană din Iași.


Totodată, Sfânta Parascheva este și ocrotitoarea orașului Năvodari, dar și a celei mai vechi biserici din localitate. Astfel, duminică, 13 octombrie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Cuv. Parascheva" din Năvodari, apoi se va merge în procesiune cu icoana și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva pe următorul traseu: biserica "Sf. Cuv. Parascheva" (zona Kaufland) – str. Constanței – str. Albinelor – str. Rândunelelor – biserica "Sf. Cuv. Parascheva".


Duminică, 13 octombrie, de la ora 16.00, la biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Cumpăna ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Taină a Botezului pentru șapte copii orfani.


Luni, 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și va participa la Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde are loc cel mai mare pelerinaj ortodox din România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7159 secunde