Cum au petrecut vacanța elevii de la Palatul Copiilor

387
1

Articole de la același autor

În această vacanță, activitatea cercurilor de la Palatul Copiilor din Constanța nu a cunoscut întrerupere, în acest week-end, trei dintre acestea fiind prezente la Bușteni la Festivalul Național al teatrelor de revistă pentru copii, iar înotul participă la Campionatul Național de la Bacău.

După cum ne declara directorul adjunct, prof. Roxana Mitan, Constanța este prezentă în premieră la acest eveniment cu cercul de dans modern, coordonat de Luminița Rucăreanu, cercul de muzică ușoară coordonat de Margareta Dumitru, și cercul de teatru coordonat de prof. Mitan. "Este pentru prima dată când avem ansamblu de revistă, dar și o premieră pentru mine, personal, care m-am văzut pusă în situația de a scrie scenarii comice și de a adapta anumite texte", declara același director adjunct.

Tot în acest week-end, din seria inițiată de organizația Baricada Verde, de reîmprospătare a spațiilor verzi din curtea Palatului Copiilor din Constanța, se anunță o nouă întâlnire la care sunt așteptați să participe toți constănțenii care doresc să-și lase amprenta de frumos într-un loc foarte frecventat deopotrivă de copii și părinți. Zilele trecute, prof. Cosmin Badea, directorul instituției, ne arăta cum cercul de horticultură, îndrumat de prof. Emilia Manole, s-a pregătit cu răsaduri pentru acțiunea ce va avea loc sâmbătă,18 aprilie.

De asemenea, elevii cercului de șah, îndrumați de prof. Claudiu Iordache, au înregistrat o frumoasă performanță la Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret ce au avut loc la Căciulata, dar și o altă… premieră. Elevul Salim Riza, clasa a

X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", deși concura la șah, a fugit două zile la București, la Olimpiada Națională de Matematică, de unde s-a întors cu o medalie de bronz înapoi la Căciulata, și acolo fiind printre cei mai luminați jucători de șah.

Și pentru că luna trecută Palatul Copiilor a primit vizita ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, l-am întrebat pe directorul Cosmin Badea ce urmări a avut această… descindere ministerială. "Recent, au intrat în contul Palatului banii necesari reparării acoperișului acestei instituții care ajunsese într-un avansat stadiu de degradare", ne-a declarat, vizibil bucuros de reușita mandatului său de nou manager, prof. Badea.

Comentează știrea

aad88
19 aprilie 2015
ansamblul de revista

Palatul Copiilor Constanta a avut asamblu de teatru de revista pana in 2010. 4 premii I, 2 premii II si 2 mentiuni este palmaresul palatului la festivalul de la Busteni

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Fii tu Moș Crăciun pentru Cătălina!
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Pentru tine, Dascăle!"
Pagina a fost generata in 0.4122 secunde