Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Spiridon, făcătorul de minuni

248
Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Spiridon, făcătorul de minuni - sfantulspiridon-1576012854.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl cinstește joi, 12 decembrie, pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni. 
Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, el ar fi trăit în secolele III-IV d. Hr. și a fost un simplu păstor din insula Ciprului. A fost căsătorit și a avut o fiică, Irina. Încă din tinerețe, era foarte smerit și se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăția inimii, a fost rânduit episcop al Trimitundei, din Cipru. 


Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a mărturisit dreapta credință în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie. Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, pentru că are darul tămăduirii prin rugăciune. El a murit în anul 347, iar moaștele sale se află în insula Corfu, din Grecia. 


XXX 
Cu acest prilej, astăzi, 11 decembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, la Biserica "Sfântul Ierarh Spiridon" din cartierul constănțean Inel II (strada Cutezători, nr. 14), lăcaș de cult ce-și va serba ocrotitorul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3752 secunde