Credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla

258
Credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla - biserica-1533226747.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă Română o cinstește, marți, 7 august, pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, ocrotitoarea mănăstirii din apropierea localității constănțene Crucea. Cu această ocazie, cu prilejul hramului, duminică, 5 august, începând cu ora 7.45, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia aici Sfânta Liturghie.


Despre această sfântă știm că ea s-ar fi născut în localitatea Vânători, în județul Neamț, în jurul anului 1650, a fost căsătorită, dar nu a avut copii. Din acest motiv, la vârsta de 30 de ani, ea, împreună cu soțul ei au decis să intre în monahism. Astfel, Teodora s-a călugărit la schitul Vărzărești din Vrancea. Datorită unei invazii otomane, stareța mânăstirii s-a refugiat împreună cu Teodora și cu alte maici într-un loc mai retras, unde au trăit timp de zece ani, apoi Teodora s-a mutat în apropierea schitului Sihăstria. 


Din nefericire, armatele turcești au ajuns și aici, iar Teodora s-a ascuns într-o peșteră, cunoscută astăzi drept Peștera Cuvioasei Teodora, din apropierea schitului Sihla (construit între anii 1730-1763, în cinstea cuvioasei, când peștera a ajuns loc de pelerinaj).
Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla a fost canonizată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3431 secunde