"Crăiasa zăpezii" și "Nabucco", la Teatrul "Oleg Danovski"

434

Articole de la același autor

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă în acest sfârșit de săptămână cu două titluri de excepție, ambele la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". "Crăiasa zăpezii", de Jean Sibelius și Edvard Grieg, este un spectacol ce va purta publicul în lumea de basm a lui Hans Christian Andersen, sâmbătă, 17 noiembrie, începând cu ora 18.30.

Regia și coregrafia poartă amprenta renumitului Horațiu Cherecheș, iar scenografia îi aparține Nataliei Kornilova. Actul I debutează cu tabloul în care un vrăjitor răutăcios făurește o oglindă, dar nu una obișnuită, pentru că tot ce este mai frumos și mai bun, atunci când se oglindește în ea, aproape că nici nu se vede. Totodată, totul se transformă în ceva urât și rău. În schimb, tot ce este mai urât se vede în oglindă foarte limpede.

Desigur, și învățăceii vrăjitorului se privesc deseori în oglindă, iar pe parcursul scamatoriilor lor, la un moment dat, aceasta se sparge, iar ei devin răi. Printr-o magie, apare Zâna Bună, care, privindu-se în oglindă, devine rea și ea, transformându-se în Crăiasa Zăpezii.

"Nabucco" este cel de-al doilea spectacol din week-end, care va avea loc duminică, 18 noiembrie, ora 18.30. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, scenografia de Cătălin I. Arbore, conducerea muzicală fiind asigurată de Gheorghe Stanciu. Pe scenă vor urca Ionuț Pascu, Madeleine Pascu, Orest Pâslariu, Doru Iftene, Stela Sârbu, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău și Mihaela Ionescu. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Romeo și Julieta" vă invită la balet
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Flautul fermecat" la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 1.7876 secunde