Copilărie în sărăcie. Aproape jumătate din copiii români nu merg la grădiniță

644
1
Copilărie în sărăcie. Aproape jumătate din copiii români nu merg la grădiniță - aproapejumatatedincopii-1511197632.jpg

Articole de la același autor

Unul din doi copii români este expus riscului la sărăcie, fapt care se reflectă și în educația acestuia. Asta reiese din cel mai recent studiu al Organizației Salvați Copiii România. Iar aproape jumătate din copiii mici nu frecventează învățământul preșcolar. Sunt cifre alarmante, care ar trebui să mobilizeze întreaga societate către schimbare.

De Ziua Drepturilor Copiilor, Federația Sindicatelor din Învățământ trage un semnal de alarmă vizavi de situația gravă în care se află învățământul din țara noastră și copiii sărmani care nu au acces la educație. "Este obligația autorităților din această țară să ia măsurile necesare prin care România să nu mai aibă copii care nu au ce mânca, nu au haine sau încălțăminte, nu au căldură în case, nu au primit jucării sau cărți. Instituțiile responsabile ar trebui să aibă grijă ca orice copil să meargă la grădiniță și la școală. Aceste instituții trebuie să ofere copiilor condiții de școlarizare egale în unitățile de învățământ din mediul rural și urban, așa cum ar trebui să combată orice formă de discriminare sau de excluziune socială", este de părere președintele FSLI, Simion Hancescu.

"Copiii care se luptă pentru supraviețuire"

Acesta consideră că este de datoria celor implicați în sistemul de învățământ de a oferi calitate în educație, cu dascăli bine pregătiți, talentați și implicați în ceea ce fac, precum și un sistem de predare și evaluare la standarde europene, care să pună în valoare abilitățile fiecărui elev.

"Ar trebui să învățăm să îi prețuim mai mult pe copii, pentru că realitatea ne arată că nu o facem suficient. Fiecare dintre noi este vinovat pentru orice copil din această țară al cărui drept la o viață decentă și educație a fost încălcat. O societate nu poate fi modernă dacă are copii care se luptă pentru supraviețuire. O societate care se respectă, învață să își respecte oamenii săi, de la cel mai mic, la cel mai mare. Astăzi ar fi bine să învățăm noi de la ei că așteptările lor nu trebuie înșelate. Astăzi ar trebui să fim conștienți că uităm ce înseamnă «binele», una dintre valorile esențiale care ar trebui să guverneze omenirea. Pentru ei, copiii, trebuie să luptăm, iar datoria noastră, a dascălilor, este aceea de a le oferi educație de calitate, necondiționat", consideră președintele Federației Sindicatelor din Învățământ.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cunoscută și sub numele de Ziua universală a Copiilor, este sărbătorită în fiecare an la 20 noiembrie. La această dată, Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor care definește drepturile copilului la protecție, educație, îngrijire a sănătății, adăpost și o alimentație potrivită și, în 1989, Convenția pentru Drepturile Copiilor. 

Comentează știrea

Liviu Chilian
21 noiembrie 2017
Ipocrizie patologica! Fariseism(adica, zsidanism de cea mai joasă speță!)

Genocidul educational, moral si fizic al copiilor din Rromarlania, este o crima imprescriptibila impotriva omenirii, nu numai impotriva fostului popor Roman, iar ipocrizia si fariseismul merdialqaedanei si psihopatului Haincevski nu pot suplini condamnarea! A guitza retoric "aceste IUDInstitutii trebuie sa ofere...", fara a a EXPUNE CAUZELE "discriminării si excluziunii sociale" si o SOLUTIE, e doar o iesire "verbală" a preopinentilor. Din 1990 pana azi, in Rromarlania au fost aruncati la canal, peste 13 milioane fetusi. Sunt Romani care spun 20 milioane fetucizi. In 1990 erau 5 milioane copii. Azi sunt pana'n 3,5 milioane. Majoritatea copiilor Romani vegeteaza ca intr'un bantustan. Cauza?! Politicastrii, merdia si STAPANII lor streini au facut din fosta Romanie un bantustan in care acționează Dictatura Ascunsa Militarata! Da! Acesta e adevarul criminal! Peste 50% din membrii "partidelor" sunt militarati. Antiviata politicastro-justițiară e DICTATA de militaratii din serviciile secrete. De cand jigano-pesedistii au inhatat phuterea, l'au depasit pe Fuhrerul Sadic in patologia exacerbarii cheltuielilor militarate, cedand in fata Satanismului Diabolic Amerikknar; Amerikknari ce FORTEAZA Rromarlania sa cumpere de la ei uneltele mortii in valoare de 10 miliarde dolari; bani ce ar trebui folositi pt SALVAREA copiilor năpăstuiți. Sadismul cu care politicastrii si merdialqaedanii kkpIUDAlisti Rromarlani si trumpistii Amerikknari acționează impotriva copiilor Romani, reediteaza sadismul Zsidanului Irod, regele Israhatzelenilor ce a exterminat copiii Iudei, in încercarea nebuneasca de a'l ucide pe Mantuitor! Sigur, unul din copiii din Rromarlania de azi va supravietui Genocidului si va fi Salvatorul de maine. Pana atunci, daca mai sunt Romani Raționali si Demni in Nebunistanul Rromarlanesc, ar trebui sa ia aminte, ca mama istorie ii va condamna si pe ei pt ca au tolerat Genocidul Copiilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3486 secunde