Copiii pot desluși aventurile porcușorului năzdrăvan

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 25 Mai 2019 234
Vă aduceți aminte de vremea copilăriei voastre, când citeați pe nerăsuflate „Povestea porcului”, scrisă de Ion Creangă? Ei bine, de data aceasta, aveți ocazia de a merge cu micuții dumneavoastră la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, unde puteți viziona spectacolul cu același nume. Acesta va avea loc duminică, 26 mai, de la ora 10.00. 


Povestea clasică ni-i aduce în prim-plan pe doi moșnegi, care trăiau  într-o cocioabă sărăcăcioasă, dar își doreau foarte mult un copil. La un moment dat, babei i-a venit ideea ca moșul să se ducă în pădure și orice găsește, om, animal, pasăre sau altceva, să-l ia și să-l crească împreună. La scurtă vreme după aceea, moșul s-a întors cu un porc legat în sac, pe care l-au tratat ca pe copilul. 


Regia și scenariul îi aparțin lui Cristian Mitescu, iar scenografia lui Adrian Stefănescu. Spectacolul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și opt ani. Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Daniela Manolache, Grațian Prisăcariu. 
Ingredientele principale ale acestui spectacol sunt: umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea actoricească. Pe parcursul piesei, rămâne să vă convingeți că de multe ori aparențele înșeală și că porcușorul năzdrăvan nu este deloc ceea ce pare. Altfel spus, „Din întâmplările acestea/Ce în trecut s-au depanat/ A rămas numai povestea/ Să o spunem din sat în sat. Cu ea noi ne mândrim/ și o istorisim/ Este povestea lui, / Povestea porcului”.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei