Copii din centre de plasament au donat, din banii de buzunar, pentru "Cumințenia Pământului"

222
1
Copii din centre de plasament au donat, din banii de buzunar, pentru

Articole recomandate

Peste 170 de copii din cele șase centre de plasament din județul Neamț au donat câte un leu din cei 28 de lei primiți lunar de la stat, în contul deschis de către Ministerul Culturii pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului", relatează News.ro.



Inițiativa donării unei sume simbolice din cei 28 de lei, banii de buzunar dați lunar de stat, aparține copiilor, ei dorind astfel să sprijine acțiunea Ministerului Culturii de a achiziționa opera lui Brâncuși "Cumințenia Pământului", potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț,

Astfel, în doar câteva zile, peste 170 de copii, din cei 400 aflați în plasament în cele șase centre din județul Neamț, au donat câte un leu. La acțiune au participat și instructorii de educație a elevilor.

"Este o acțiune voluntară, la care au subscris doar copiii care au vrut să doneze, fără niciun fel de obligație. Poate că numărul donatorilor din centrele de plasament ar fi fost mult mai mare, însă mulți dintre micuți sunt plecați acasă, în vacanță. Sperăm ca exemplul lor să fie urmat și de alții", a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul general al DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță.

În cursul zilei de miercuri, cei 567 de lei strânși până în prezent de la copii și instructori de educație au fost depuși la bancă în contul Ministerului Culturii, cu destinația specială "Cumințenia Pământului".



Comentează știrea

n
24 august 2016
bani

... sa iei bani de la copiii din centrele de plasament ... jenant

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1005 secunde