Serată muzicală la Muzeul Militar Național

Contribuția marelui George Enescu în vremea "Marelui Război"

295
Contribuția marelui  George Enescu în vremea

Articole de la același autor

Joi, 24 octombrie, începând cu ora 17.00, cu ocazia Zilei Armatei Române și a Centenarului Marii Uniri de la 1918, constănțenii sunt invitați la vernisarea expoziției "George Enescu în vremea Marelui Război" și la o serată muzicală la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" din Constanța.

Potrivit directorului instituției de cultură, Costin Scurtu, expoziția scoate în evidență patriotismul muzicianului, extrem de implicat și dăruit semenilor săi.

Pentru impresionanta sa activitate muzicală, Casa Regală a României, reprezentată de Regele Ferdinand I și Regina Maria, chiar l-a decorat pe George Enescu cu Ordinul "Coroana României", în grad de Comandor. În mijlocul bătăliilor sângeroase și evenimentelor tragice, George Enescu, alături de alți artiști români și chiar Casa Regală, a încercat să aline suferințele soldaților, răniților, orfanilor și văduvelor de război. Pe toată durata războiului, el a susținut o serie de recitaluri și concerte, în calitate de violonist, dirijor, pianist, și a compus și prezentat numeroase lucrări proprii în primă audiție, angajându-se necontenit în activități de binefacere.

Paralel cu activitatea zilnică în spitale, George Enescu a luat parte și la festivaluri organizate cu scop umanitar la Teatrul Național din Iași. Legătura sa cu Casa Regală continuă să rămână strânsă, atât el, cât și Regina Maria punându-se necontenit în slujba răniților de război. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Vă este "Dor de Basarabia"?
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Ziua Armatei, în școlile constănțene
Pagina a fost generata in 1.129 secunde