Constănțenii sunt așteptați la "Noaptea Bibliotecii"

719
Constănțenii sunt așteptați la

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța (BJC) organizează, sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 16.00- 24.00, "Noaptea Bibliotecii", un eveniment amplu, parte a unui program național, ce include lansări de carte, expoziții, ateliere și numeroase alte activități culturale. Toate acestea se vor desfășura la sediul BJC. 


Evenimentul cultural-educațional "Noaptea Bibliotecii" se află deja la cea de-a patra ediție. Anul acesta, atât utilizatorii bibliotecii, cât și alți membri ai comunității locale și-au exprimat dorința de a participa la eveniment. "Această atitudine ne arată că evenimentul este bine primit și că activitățile noastre sunt interesante. Mai mult decât atât, avem mereu semnale din partea celor care vor să participe: elevi, tineri, cetățeni ai orașului etc. «Noaptea Bibliotecii» este un prilej de a ne întâlni cu membrii comunității, de a afla ce își doresc, în continuare, de la instituția noastră", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul BJC, Corina Apostoleanu.


Întrebată ce înseamnă a fi bibliotecar, aceasta ne-a spus că lucrează la BJC din anul 1991, timp în care s-a atașat foarte mult de ocupația de bibliotecar și a înțeles importanța acesteia. 


"Desigur, de-a lungul timpului, s-au schimbat multe lucruri în biblioteci, în general, prin utilizarea tehnologiei informației, astfel că bibliotecarii și-au înnoit continuu meseria. Oamenii vin în biblioteca publică să citească, să împrumute cărți, să se informeze, să participe la activități culturale, să își petreacă timpul liber. De asemenea, s-au diversificat mult cererile către bibliotecă și acest lucru ne creează resposabilități în plus. Eu mă regăsesc cu mare bucurie, în această meserie, care aduce satisfacții intelectuale și emoționale. Contactul cu cartea, indiferent pe ce suport se găsește, este unul care mă îmbogățește continuu. M-am format în preajma lecturilor și aceasta m-a ajutat să mă definesc. Timpul comprimat în care ne desfășurăm existența, pare că nu mai oferă prea multe șanse cărții și lecturii, din păcate. «Cauza» nu cred că este pierdută, atâta vreme cât imprimăm celor din jurul nostru dorința de a citi și înțelegem că formarea individuală este direct legată de tot ceea ce înseamnă științele umaniste", a precizat directorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Lelia Rus Pîrvan, premiată la Sulmona
Pagina a fost generata in 0.5037 secunde