Constănțenii sunt așteptați, în week-end, la Zilele Culturii Armânești

273
Constănțenii sunt așteptați, în week-end, la Zilele Culturii Armânești - armani22-1568317731.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, membrii Comunității Armâne din România sunt așteptați, cu mic, cu mare, la cea de-a XV-a ediție a Zilelor Culturii Armânești. Ca în fiecare an, manifestarea cultural artistică reunește reprezentanți de seamă ai comunității armânești, atât din țară, cât și din străinătate. 


În cadrul acestei manifestări cultural artistice, vor avea loc o expoziție de pictură și sculptură cu tematică armânească, o lansare de carte, un simpozion, un recital de poezie și muzică armânească, iar în încheierea acestor manifestări culturale, o slujbă religioasă în aromână. 
"Toate aceste manifestări își propun să contribuie la o mai bună vizibilitate a valorilor și tradițiilor armânești", au declarat reprezentanții armânilor. 


Evenimentul va avea loc în perioada 13 - 15 septembrie. Deschiderea oficială este programată astăzi, la ora 18.30, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


Tot aici, se va desfășura și vernisajul unei expoziții de pictură, sculptură și fotografie, iar mai târziu, publicul va putea lua parte la lansarea de carte a profesorului Nicolae Cușa, intitulată "Compendiu istoric cu privire la macedo/makedo - armâni". 
Sâmbătă, între orele 10.00 și 13.30, cei interesați pot participa la simpozionul "Trecutul, prezentul și viitorul armânilor în Balcani și în Europa, urmat de un recital de poezie și muzică, toate în aceeași locație. Manifestările se vor încheia duminică, 15 septembrie, la Biserica "Sf. Dumitru", cu Sfânta Liturghie în aromână. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6002 secunde