Constănțenii se pot întâlni, din nou, cu "Bătrâna și hoțul"

217

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța a început în forță stagiunea, primul spectacol care a fost prezentat publicului fiind "Eutopia". Pentru că își doresc să atragă tot mai multă lume la teatru, artiștii s-au gândit să reia programul celor trei reprezentații săptămânal, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19.00.

Așadar, pentru cei care au timp, mâine seară, și vor să se relaxeze un pic, "Cea mai frumoasă soție", de Eugène Labiche, o premieră pe țară a stagiunii trecute, revine pe scenă. Spectacolul este realizat sub îndrumarea lui Mihai Constantin Ranin, regizor cunoscut atât pe plan național, cât și internațional, directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgoviște, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Ca urmare, spectatorii vor avea prilejul să aplaude o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.

Acest rol va fi jucat de Georgiana Rusu. Alături de ea, vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Sâmbătă, 14 octombrie, admiratorii veteranei Ileana Ploscaru, una dintre cele mai bune actrițe ale teatrului constănțean, vor putea să o vadă ca protagonistă a piesei "Bătrâna și hoțul", în regia lui Iulian Enache, cel care cu ani în urmă, la prima montare de la Constanța, interpreta rolul hoțului.

Dan Cojocaru este, de această dată, partenerul de scenă al bătrânei doamne, Alina Manțu și Alexandru Medveghi apărând în roluri episodice. Scenografia a fost creată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica a fost compusă de Adrian Mihai. Măiestria artistică și umorul Ilenei Ploscaru se întâlnesc fericit cu farmecul plebeu a lui Dan Cojocaru, într-o piesă ce propune spectatorilor o meditație despre artă.

Ultimul spectacol din acest week-end va fi jucat duminică, 15 octombrie, când spectatorii vor avea ocazia de a se întoarce la teatrul antic, cu "Eutopia", spectacolul realizat de regizorul grec Yannis Margaritis, după texte de Aristofan, unele traduse acum pentru prima dată în limba română. Cele cinci piese care stau la baza scenariului "Eutopia" sunt "Acharnienii", "Lysistrata", "Plutos", "Pacea" și "Adunarea femeilor", din ultimele două comedii folosindu-se doar câteva monologuri.

Cu o distribuție numeroasă, de 28 de actori, piesa, nerecomandată minorilor, este interactivă și are multe momente muzicale, actorii constănțeni făcând față acestora cu brio. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4823 secunde