Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății"

Constănțenii, invitați la trei spectacole de excepție

243
Constănțenii, invitați la trei spectacole de excepție - marianralea2-1561500534.jpg

Articole recomandate

În această minunată zi de miercuri, aveți ocazia de a viziona, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății", trei spectacole. 
Primul dintre acestea va fi pus în scenă de Teatrul "Metropolis" din București. "A douăsprezecea noapte", de William Shakespeare, se va juca la sediul Teatrului de Stat Constanța, începând cu ora 19.00. Aici, Viola, fiica unui nobil, și Sebastian, fratele său geamăn, supraviețuiesc unui naufragiu care îi aruncă, separat, pe țărmul Iliriei. 


Fiecare crede despre celălalt că a murit și fiecare se străduiește să se descurce singur în această țară ciudată. Viola se deghizează în bărbat și, sub pseudonimul Cezario, intră în serviciul ducelui Orsino, de care se îndrăgostește. Aici va deveni mesagerul iubirii irepresibile a ducelui pentru contesa Olivia, o tânără cu avere imensă, ce refuză să renunțe la doliul pentru fratele său mort. 


La aceeași oră, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", vor fi prezenți actorii Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, care vor apărea în fața publicului cu piesa "Așteptându-l pe Godot", de Samuel Beckett, o producție în regia lui Silviu Purcărete, din distribuția căreia nu va lipsi binecunoscutul actor Marian Râlea. 


Seara de 26 iunie se încheie la malul mării cu musicalul "Cocoșatul de la Notre-Dame", realizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. 


Musicalul amintit vă invită să pășiți, la ora 21.00, în piața "Ovidiu", în lumea întunecată a Parisului medieval și în viețile umbrite de un destin nefericit a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre-Dame. Alături de el se vor afla arhidiaconul Frollo, frumoasa țigancă dansatoare a chipeșului căpitan Phoebus, care o păcălește pe Esmeralda făcând-o să creadă că o iubește etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3699 secunde