Constănțenii, extrem de interesați de legea tineretului

155
Constănțenii,  extrem de interesați  de legea tineretului - dezbateretineri-1494341258.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului găzduiește, astăzi, o dezbatere publică a proiectului de lege a tineretului. Federația Tinerilor din Constanța a formulat cele mai multe amendamente la proiectul elaborat de MTS, 150 de amendamente din cele 178 trimise în total.

Printre cele mai importante propuneri, se numără înființarea consiliilor consultative pentru tineret pe lângă consiliile județene și guvern și organizarea unor forumuri pe tineret în cazul comunelor, orașelor și municipiilor, descentralizarea competențelor privind tineretul într-un mod coerent și realist, cu competențe atât la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor, dar și la nivelul județelor și desființarea direcțiilor județene pentru sport și tineret cu înființarea concomitentă a unei instituții publice de interes județean specială pentru tineret.

De asemenea, federația constănțeană propune reorganizarea caselor de cultură ale studenților în case ale elevilor și studenților, instituții publice de interes local, în subordinea consiliilor locale și elaborarea de strategii privind politicile de tineret la nivel județean.

Amendamentele vor fi susținute în cadrul dezbaterii de către președintele Federației Tinerilor, Alexandru Bajdechi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cum pot accesa tinerii fonduri europene
Pagina a fost generata in 2.6223 secunde