Constănțeni prezenți la Congresul de istorie a presei românești

336

Articole de la același autor

De astăzi și până sâmbătă, 13 aprilie, la Iași, în organizarea Asociației Române de Istorie a Presei (ARIP) și a Universității "Alexandru Ioan Cuza", se desfășoară cel de-al XII-lea Congres de istorie a presei românești cu tema "190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)". La evenimentul științific, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, participă circa 100 de specialiști din țară și din diaspora. 
Filiala Dobrogea a ARIP este reprezentată de mai mulți cercetători, autori ai unor lucrări prin care și-au propus să marcheze deopotrivă cu jubileul celor 190 de ani de presă românească și 140 de ani de la nașterea primei publicații în provincia noastră. 
Printre cei care vor susține comunicări, se numără directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Sorin Colesniuc, directorul Muzeului Național Militar "Regele Ferdinand I" - filiala Constanța, Costin Scurtu, dar și foștii noștri colegi de la "Cuget Liber" Aurelia Lăpușan și Traian Brătianu. 
Cu această ocazie, va fi decernat Premiul național de jurnalism "Sever Cărpinișan", ediția a lX-a. Menționăm că acest valoros premiu național a fost decernat, la prima ediție, comandorului Marian Moșneagu. 
Din partea Centrului cultural județean "Teodor Burada" va fi oferită diploma aniversară "140 de ani de la revenirea Dobrogei la țară" și placheta "Teodor Burada".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6972 secunde