Constanța nu doarme în acest week-end. Ce putem vizita în "Noaptea Muzeelor"

508
Constanța nu doarme în acest week-end. Ce putem vizita în

Articole de la același autor

Eveniment așteptat de foarte mulți constănțeni care tânjesc să se plimbe noaptea prin zona istorică a orașului lor, "Noaptea Muzeelor" este un bun prilej nu atât de a face… economie, vizitând muzeele gratuit, dar mai ales pentru a ne bucura de atmosfera pe care o creează fie și iluminatul clădirilor ce adăpostesc valori de patrimoniu.

Primul care își va deschide porțile este Muzeul de Artă Populară, de la ora 18, și care oferă anul acesta vizitatorilor, pe lângă expoziția permanentă, și o expoziție temporară - "Costumul popular românesc", cu piese vechi, tradiționale, adunate din toate zonele etnografice ale României și constituite în colecția particulară a avocatei Laura Diaconu din Constanța

Muzeul Marinei Române anunță că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, programul începe la ora 19, cu un concert susținut de Fanfara Militară a Forțelor Navale, iar de la ora 20 până la miezul nopții, expoziția permanentă și alte trei, temporare, vor putea fi vizitate gratuit.

Cele trei expoziții temporare ce pot fi vizitate cu acest prilej sunt: "Citadine constănțene", expoziție de pictură semnată de Careul Artelor "Amfora", "Cercetașii din România", expoziție organizată de Cercetașii Marini din Constanța, și "Scurt istoric al Parașutismului Militar din România", stand expozițional organizat de Fundația "General Grigore Baștan".

Cu același prilej, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" - Filiala Constanța se înscrie în programul internațional intitulat "Noaptea Muzeelor", ce se va desfășura între orele 19-24. Conducerea muzeului a programat reconstituirea unor scene istorice susținute de către Asociația "Tomis", pe lângă vizitarea celor două expoziții temporare: "Regii României 150 de ani (1866-2016)" - organizată de către Asociația Culturală "Astra Dobrogeană", și "Evoluția comunicațiilor militare în secolul XX". De asemenea, poate fi vizitat și parcul tematic cu tehnică militară din dotarea Armatei Române din a doua jumătate a secolului XX.

La Muzeul de Artă, expozițiilor permanente li se alătură cele temporare, printre care și cele 40 de lucrări din "Dali Bible".

Și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi deschis publicului între orele 20 și 24.

La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, pasionații de astronomie au ocazia să ia parte la un spectacol unic, oferit gratuit, la Observatorul Astronomic, în noaptea de 21 mai putând fi admirată luna plină cu ajutorul telescoapelor.

Astronom Experience Constanța în colaborare cu CMSN vor deschide porțile Planetariului pentru spectacole, iar în sala de conferințe din cadrul CMSN au loc proiecții 3D difuzate din 40 în 40 de minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : Protest în Noaptea Muzeelor
Pagina a fost generata in 0.4776 secunde