Constanța are cu ce se mândri: 28 de profesori și elevi premiați de Guvernul României

4396
2

Articole de la același autor

Ieri, la Palatul Victoria, primul-ministru interimar al României și ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu,  i-a premiat pe cei 225 de elevi medaliați la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul 2015, fondul total de premiere alocat fiind de 3.005.885 lei.


În total, la nivel național au fost câștigate 257 distincții: 51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III și 70 de mențiuni la olimpiadele internaționale sau regionale (juniori și seniori) pe discipline. De asemenea, au fost premiați cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum și cele 99 de școli din care provin laureații.


Județul Constanța a fost reprezentat de cei 17 dascăli care au reușit să aducă 11 elevi de la malul mării în atenția mondială. Cu cei mai mulți lauri s-au întors elevii de la Olimpiada Internațională de Turcă: Apti Aylin (Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru"), Apti Elif (Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna), Asan Selin (Liceul Teoretic Inter-național de Informatică), Memedula Ghionul Edna (Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Medgidia), Eregep Raul Eden (Școala Spectrum), Husein Fatima (Colegiul Nați-onal "Mircea cel Bătrân").


De altfel, de la Colegiul "Mircea" au mai fost răsplătiți de Guvernul României olimpicii George Costin Dobrin, Dan Mircea Neagoe, Theodor Mihai Iliant, Paul Haidu Gerea - triplu medaliat, și Irina Andrada Crăciun.


Cu acest prilej, inspectorul școlar general, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, a declarat: "În spatele acestor rezultate de excepție, care demonstrează calitatea învățământului constănțean, sunt ani de muncă, perseverență, sacrificii și ambiție. Vreau să-i felicit deopotrivă pe elevi, părinți și profesori pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă și, totodată, le doresc să-și îmbogățească palmaresul cu noi performanțe".


Iată și recompensele bănești
În funcție de premiul obținut, elevii și profesorii vor fi răsplătiți cu sume cuprinse între 2.550 de lei și 12.545 de lei. Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale sunt: 12.545 lei - medalie de aur și premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei - mențiune (sau diplome echivalente). Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisci-plinară Yakuția, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei - mențiune (sau diplome echivalente). 


Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ. 


Comentează știrea

sibnet
17 noiembrie 2015
Extra lucru la domiciliu

Cautam colaboratori pentru activitate desfasurata acasa, pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la [email protected]

Alina
17 noiembrie 2015
loc de munca

Munceste de acasa! Cautam colaboratori intr-un proiect ce vizeaza piata interna si internationala de carte, cu beneficii pentru toti participantii. Plata castigurilor realizate se face prin contract de comision asigurat din prima zi. Trainingul este gratuit si de scurta durata. Activitatea nu necesita deplasare, puteti aloca 2-3 ore sau mai multe din timpul dumneavoastra, aveti nevoie de PC si cunostinte elementare de lucru cu documente word si pdf, navigare pe internet. Pentru informatii trimiteti e-mail cu subiectul INFO sau PROIECT la adresa [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4241 secunde