Congresul Internațional privitor la Antichitățile Mării Negre, la Constanța

241
Congresul Internațional privitor la Antichitățile Mării Negre, la Constanța - congresmuzeu-1505405003.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 18 septembrie, și până pe 22 septembrie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în colaborarea cu Universitatea "Ovidius" și Universitatea București, organizează un eveniment științific și cultural de mare anvergură: cel de-al șaselea Congres Internațional privitor la Antichitățile Mării Negre. 


Manifestarea se va desfășura sub tematica generală "Grecii și Romanii la Marea Neagră și Importanța Regiunii Pontice pentru Lumea Greco-Romană" și va fi dedicat profesorului Sir John Boardman, de la Universitatea Oxford, pentru celebrarea realizărilor sale excepțio-nale și împlinirea a 90 de ani. 


Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 18 septembrie, la ora 9.30, la sediul vechi al Universității "Ovidius". 


Ideea organizării unui ciclu de întruniri științifice referitoare la istoria antică și arheologia zonei circumpontice s-a materializat în urmă cu 20 de ani, când a avut loc primul Congres Internațional al Mării Negre, la Varna, Bulgaria. 


Cu o acoperire cronologică largă, de 12 secole (sec. VII a.Chr. - V p.Chr), tematica congresului se axează pe cele două mari civilizații care au înglobat în sfera lor de influență și chiar în limitele administrative, malurile Pontului Euxin: civilizația greacă și apoi cea romană. Trebuie precizat că este pentru prima dată când acest eveniment se desfășoară în România, tocmai de aceea participanții sunt cercetători din întreaga lume. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde