Concursul Național de Arta Actorului, la Centrul Educativ "Jean Constantin"

173
Concursul Național de Arta Actorului, la Centrul Educativ

Articole de la același autor

Concursul Național de Arta Actorului face parte din categoria proiectelor cultural-artistice inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului, dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil.

Pentru anul 2019, evenimentul se va realiza In memoriam Diana Cheregi, unul dintre cele mai cunoscute nume ale teatrului constănțean, lec-tor universitar al Facultății de Arte a Universității "Ovidius", sau dascălului, de fier cu suflet sensibil cum o mai numeau studenții, mama Dia.

"Ne propunem prin valorificarea cunoștințelor, dar și a pregătirii studenților înzestrați cu potențial și talentul necesar pentru a deveni actori să devenim un punct de reper pentru întâlnirile studenților din toată țara. Prin teatru, orice persoană talentată și cu dorință de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăși calități și defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române și universale, dezvoltându-le, pentru a reuși să dea viață celor mai puternice trăiri. De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol ", a declarat directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", Doina Voivozeanu.

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate talentul, naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.

În perioada 27 iulie - 1 august, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", zilnic, vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective, mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie, cu câte un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală, ajutându-i să pășească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor.

Juriul va fi format din personalități artistice în domeniu, iar concurenții vor avea de trecut prin cele cinci secțiuni propuse în concurs: arta actorului, mișcare, teatrologie, canto și vorbire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2248 secunde