Concurență mare la liceele bune! Sute de elevi, departajați la sutime pentru admiterea 2019

1727
Concurență mare la liceele bune! Sute de elevi, departajați la sutime pentru admiterea 2019 - fotofondconcurentamare-1562193673.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de gimnaziu sunt în febra socotelilor. Toți fac calcule, simulări, estimări pentru admiterea la liceu și pentru a vedea ce șanse au să prindă un loc într-unul din liceele pe care le au în vedere, în funcție de medie. Diferența este însă foarte mică, departajarea făcându-se în numeroase cazuri chiar și de câteva sutimi.


Ministerul Educației Naționale a publicat în cursul zilei de ieri ierarhia județeană după mediile de admitere. În fruntea clasamentului se află nouă elevi cu media 10. Este vorba despre Anca Ioana Andrieș, de la Liceul Teoretic "Traian" Constanța, Maria Cristina Bărbulescu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Andra Cocea, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Andrei Culerda, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Ana Ioana Deca, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, Ștefania Iordachi, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Andreea Bianca Ștefan, de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" Mihail Kogălniceanu, Miruna Gabriela Țancu, de la Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" Constanța și Alexia Maria Tudorancia, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar. Pentru ei, repartizarea computerizată va trece fără emoții, căci își pot alege orice liceu doresc.
11 elevi au medii de 9.99, patru elevi au 9.98, cinci au 9.96, doi au 9.95, doi - 9.94, cinci - 9.93, șase - 9.92, șapte - 9.91 și patru 9.90. În total, 387 de elevi au medii peste 9.50, iar alți șapte elevi au media 9.50. Aceștia au șanse să fie repartizați la primele trei licee din municipiul Constanța: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius" și Liceul Teoretic "Traian". 836 de elevi au medii peste 9.00. Așa că și anul acesta departajarea pentru ocuparea locurilor în licee se va face la sutime. 


Bătaie la sânge, la vârf! 
Pentru elevii cu medii mari, sunt disponibile 1.288 de locuri în liceele teoretice cele mai căutate. La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul "Ovidius", Liceul "Traian" și Colegiul Național "Mihai Eminescu", sunt scoase la concurs câte 196 de locuri, atât la real, cât și la uman. Urmează Liceul "Decebal" și Liceul "George Călinescu", cu câte 168 de locuri, și Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și Liceul "Lucian Blaga", cu câte 84 de locuri.
Ultima medie de intrare la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a fost 9.42, la Științe sociale, în timp ce ultima medie de intrare la Liceul Teoretic "Ovidius" a fost 8.93. La "Traian", ultimul elev admis a avut media 8.92, la Filologie, iar la Colegiul "Mihai Eminescu" a fost 8.41. La "Decebal", s-a intrat cu 8.15, la "Constantin Brătescu" s-a intrat cu 7.83, la "Lucian Blaga", cu 7.75, iar la "George Călinescu", cu 6.62.


Candidații cu medii sub 5, invitați la școlile profesionale


Pentru anul școlar 2019 - 2020, sunt propuse 150 de clase de învățământ liceal și 64 de învățământ profesional. În total, vor fi 214 clase a IX-a, care acoperă 5.999 de locuri. Conform ierarhiei județene, 4.344 de candidați au medii peste 5. La coada clasamentului, 1.041 de elevi nu au reușit să ia media 5 de admitere. Cei mai mulți provin din licee din mediul rural. Îngrijorător este că mulți dintre cei care abia au luat note de 2 la Evaluarea Națională au terminat gimnaziul cu medii chiar și de 8.90. Acest lucru ridică un semn de întrebare asupra sistemului de notare la clasă și eficienței evaluărilor periodice ale elevilor de-a lungul celor patru clase de gimnaziu.
Pentru aceștia, sunt disponibile 1.680 de locuri în clase tehnologice și 1.792 de locuri în școli profesionale.
În perioada următoare, elevii însoțiți de părinți vor completa fișele cu opțiuni, iar pe 12 iulie va avea loc repartizarea computerizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Aprilie 2019
Stire din Cultură-Educație : "În curând elevi  de gimnaziu"
Pagina a fost generata in 2.0804 secunde