Concert simfonic de excepție la Colegiul de Arte „Regina Maria”

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 19 Octombrie 2019 205
În acest weekend, sunteți invitați, cu toată familia, în sala de spectacole a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța la un concert simfonic extraordinar. Acesta va fi susținut duminică, 20 octombrie, începând cu ora 13.00, de către Orchestra „Concerto” a Universității Naționale de Muzică București, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă.


Programul este alcătuit din lucrări, precum Uvertura operei „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, Simfonia în Si bemol major, de Johann Stamitz, „Variațiuni” pe o temă de Joseph Haydn, op. 56 și Rapsodia română nr. 1 de George Enescu.


Potrivit prof. Angela Doicescu, evenimentul are loc în cadrul proiectului „PerformArt” și al parteneriatului dintre Universitatea Națională de Muzică București și Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. 


„Proiectul oferă consiliere și posibilități de perfecționare elevilor de la secția de muzică, de la specializările cu mare cerere pe piața muncii (contrabas, fagot, corn, trompetă, trombon), cu perspectiva afirmării și dezvoltării unei cariere prestigioase”, a declarat directorul unității de învățământ, prof. Carmen Chilea. Pentru cei interesați, intrarea este liberă. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei