Colocviul internațional Megarika

1232
În perioada 8-12 iulie, la Mangalia, în organizarea Academiei Române - Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, Collège de France – Chaire d’èpigraphie et histoire des citès grecques, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia va avea loc Colocviul internațional intitulat: "Megarika. Noi cercetări cu privire la arheologia, epigrafia și istoria cetăților din Megarida și ale coloniilor megariene din Pontul Euxin".
Ideea organizării acestui colocviu îi aparține lui Adrian Robu, doctor în istorie greacă, cel care se ocupă de cetatea Megara și coloniile sale, printre care și Callatis, care a venit împreună cu dr. Iulian Bârzescu.
De la Megara vor veni șapte specialiști. "Este pentru prima dată când un număr atât de mare de oameni de știință se depla-sează dintr-o cetate antică grecească într-o colonie a ei, aceasta fiind cetatea Callatis. Pentru lumea științifică românească este o premieră", declara dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul muzeului gazdă.
Cel care va deschide lucrările colocviului este Irad Malkin, de la Universitatea din Tel-Aviv, unul dintre cei mai mari specialiști din lume în colonizarea greacă. Finanțarea colocviului vine de la CNCS-UEFISCDI, iar Collège de France va suporta cheltuielile deplasărilor participanților din străinătate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Politică-Administrație : MANGALIA - ultima încleștare!
Pagina a fost generata in 0.4813 secunde