Școli fără directori. Zeci de posturi au rămas neocupate în urma concursului pentru directori

2468
2

Articole de la același autor

Concursul de ocupare a posturilor de director vacante în unitățile de învățământ din județul Constanța s-a încheiat, însă zeci de fotolii au rămas neocupate. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat rezultatele finale, iar din cele 141 de posturi propuse au fost ocupate numai 71. Din păcate, cele mai multe școli și licee care nu au directori prin concurs sunt din mediul rural și, pentru a putea funcționa, le va fi detașat un director, "în interesul învățământului".


La Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța nu a fost ocupat nici postul de director nici cel de director adjunct, iar la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan" a rămas neocupat postul de director plin. De asemenea, șapte grădinițe, din care patru din Constanța, au vacante posturile de director. Este vorba despre Grădinița cu program normal "Peștișorul de aur" Năvodari, Grădinița cu program normal "Roboțel" Constanța, Grădinița cu program normal "Zubeyde Hanim" Constanța, Grădinița cu program prelungit "Florilor" Cumpăna, Grădinița cu program prelungit "Gulliver" Constanța, Grădinița cu program prelungit "Lumea florilor" Năvodari și Grădinița cu program prelungit nr. 33 Constanța.


Licee fără niciun director


Pe lista liceelor care nu au toate posturile de director ocupate figurează Liceul Cobadin (director adjunct), Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" Constanța (director adjunct), Liceul Tehnologic "Miron Costin" Constanța (director adjunct), Liceul Tehnologic "Jean Dinu" Adamclisi (director), Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Năvodari (director adjunct), Liceul Tehnologic "Mihai Viteazu" din localitatea Mihai Viteazu (director adjunct) și Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni (director adjunct).


De asemenea, la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța s-a ocupat doar postul de director adjunct și a rămas liber postul de director plin, la Liceul Tehnologic "I.C. Brătianu" Nicolae Bălcescu nu s-a ocupat nici postul de director plin nici cel de director adjunct, iar la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia s-a ocupat doar postul de director și a rămas vacant cel de director adjunct.


La Liceul Tehnologic "Radu Prișcu" Dobromir, ca și la Liceul tehnologic Independența sunt vacante ambele posturi de director și director adjunct, în timp ce la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" Constanța și la Liceul Tehnologic Cogealac sunt disponibile posturile de director adjunct. De asemenea, mai sunt locuri libere la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol (director adjunct), Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța (director adjunct), Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă (director și director adjunct), Liceul Teoretic Băneasa (director adjunct), Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" (director adjunct), Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Cuvios Dionisie Exigul" Constanța (director).


Nici la Constanța nu se caută aceste posturi


De asemenea, sunt 34 de școli care au cel puțin un post de director neocupat. Din acestea, cele mai multe sunt în mediul rural, dar avem și în Constanța școli fără directori. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 31 (director), Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny" (director), Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" (director adjunct), Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu" (director și director adjunct) și Școala Gimnazială nr. 11 Constantin Angelescu (director plin).


Mai sunt libere posturi de directori adjuncți la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, la Școala Gimnazială "Ioan Atanasiu" Lipnița, la Școala Gimnazială "Ion Creangă" Albești, la Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" Năvodari, la Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și la Școala Gimnazială nr. 1 Lumina. Iar la Școala Gimnazială "Dan Spătaru" Aliman, la Școala Gimnazială "Ion Ghica" Tortoman, la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Costinești, la Școala Gimnazială "Nichita Stănescu" Mereni, la Școala Gimnazială "S.A. Esenin" Ghindărești, la Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, la Școala Gimnazială nr. 1 Cernavodă, la Școala Gimnazială nr. 1 Chirnogeni, la Școala Gimnazială nr.1 Dumbrăveni, la Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, la Școala Gimnazială nr. 1 Grădina, la Școala Gimnazială nr. 1 Horia, la Școala Gimnazială nr. 1 Ion Corvin, la Școala Gimnazială nr. 1 Istria, la Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, la Școala Gimnazială nr. 1 Oltina, la Școala Gimnazială nr. 1 Rasova, la Școala Gimnazială nr. 1 Saligny, la Școala Gimnazială nr. 1 Seimeni, la Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea, la Școala Gimnazială nr. 1 Târgușor, Școala Gimnazială nr. 1 Topalu și la Școala Gimnazială nr. 2 Cernavodă sunt libere posturile de director plin.


"Conform metodologiei, până va fi organizat următorul concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, vor fi numiți directori prin detașare în interesul învățământului, decizie a ISG cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean și acordul scris al persoanelor respective", a declarat prof. Alina Codreanu, inspectorul școlar general.


Comentează știrea

Victor
6 august 2017
Directori scoli...politica

De ce nu specificati si partidul din care fac parte si varsta! Cati dintre ei au implinit de multa vreme varsta pensionarii dar profita politic si nu renunta la "avantajele" pe care si le creaza de pe pozitia de directori.( ore. "luate. la 100 de scoli ..neefectuate...dar incasate Cati dintre ei. si cati ani in sir...au lingusit inspectoratele ani in sir!?...ce sa mai vorbim!

Victor
6 august 2017
Directori scoli...politica

De ce nu specificati si partidul din care fac parte si varsta! Cati dintre ei au implinit de multa vreme varsta pensionarii dar profita politic si nu renunta la "avantajele" pe care si le creaza de pe pozitia de directori.( ore. "luate. la 100 de scoli ..neefectuate...dar incasate Cati dintre ei. si cati ani in sir...au lingusit inspectoratele ani in sir!?...ce sa mai vorbim!

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde