Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", selectat în programul național al centrelor de excelență în informatică

299
Colegiul Național

Articole recomandate

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a fost selectat, în prima etapă, a proiectului "Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației".

Selecția s-a făcut în urma aplicării criteriilor privind crearea centrelor de excelență. În total, la nivel național, au fost selectate 47 de unități de învățământ. Din județul Constanța, a fost ales doar Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Proiectul are ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performanțe înalte (profil matematică - informatică), prin înființarea și operaționalizarea a 60 de Centre de Excelență în Tehnologia Informației.

Prin intermediul acestui proiect derulat de Ministerul Educației Naționale cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 de calculatoare performante și o tablă interactivă. Procesul de selecție este deschis unităților școlare din sistemul public de învățământ care pot asigura condiții optime pentru funcționarea acestor centre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Invitat special la Colegiul "Mircea"
Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Stire din Social : Peste o sută de elevi  vor fi premiați
Pagina a fost generata in 0.3819 secunde