Colegiul "Mircea" se mândrește cu el. Cine este elevul medaliat cu argint

433
Colegiul

Articole de la același autor

Două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz reprezintă bilanțul participării românești la a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 20 - 29 iulie 2015, la Baku (Azerbaijan). Cu acest rezultat, echipa României s-a clasat pe locul I in Europa și pe locul 6 în lume, într-un clasament neoficial al țărilor participante la Olimpiada Internațională de Chimie (79).

Medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a/Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediții, și Andrei Iliescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obținută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a/Colegiul Național "Sfântul Sava" din București), premiat și la ediția de anul trecut (argint).

Reamintim că trei din componenții echipei prezente la Baku - Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu și Paul Haidu-Gerea - și-au adăugat în palmares distincții de cel mai înalt nivel (medalii de aur și argint) și la Olimpiada Internațională de Chimie "D. Mendeleev" din primăvara acestui an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Invitat special la Colegiul "Mircea"
Pagina a fost generata in 0.5133 secunde