Colegiul "Mircea" a deschis sezonul concursurilor

910
1

Articole de la același autor

Ieri, în sala "Coriolan" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni participanți la cea de-a IX-a ediție a Concursului de matematică pe echipe MathSpace și a concursului de desene pe calculator MySpace.

Cele două concursuri au fost prilejuite de evenimentul internațional Săptămâna Mondială a Spațiului, ce a avut loc săptămâna trecută. Tema din acest an a fost "Exploring Mars, Discovering Earth" ("Explorând Marte, descoperim Pământul"), subiect abordat în cele două concursuri.

Suita de manifestări MySpace este cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2013, aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Concursul de matematică, ce a avut loc sâmbătă, 12 octombrie, a fost coordonat de profesorii Gabriela Constantinescu și Cătălin Zîrnă, ambii titulari ai catedrei de matematică a CNMB, iar cel de desen, programat marți, 8 octombrie, a fost coordonat de Mihaela Gearâp, profesor de informatică.

La festivitatea de ieri, prof. Gabriela Constantinescu declara că, spre deosebire de alte competiții, MathSpace este marcat de câteva particularități, ce îl fac să fie un concurs "prietenos" și căutat de elevi, ca dovadă că au participat 64 de copii provenind din 13 școli cărora li s-a alăturat, evident, și colegiul gazdă. Acești copii au format 16 echipaje de câte patru elevi, cu câte un reprezentant din fiecare ciclu gimnazial, reușind să le demonstreze organizatorilor seriozitate și dorință de a participa la concursuri. "Copiii ni s-au părut mult mai echilibrați decât anul trecut, au avut foarte multe idei frumoase și au demonstrat un deosebit spirit de echipă. Spre exemplu, din echipajul de la Școala «Dan Barbilian» a lipsit un elev, dar colegii au făcut față cu succes. Totul a decurs în spirit pro-matematică", declara același profesor coordonator Constantinescu.

Subiectele la matematică au fost redactate de o comisie formată din profesori ai Colegiului "Mircea", iar problemele au conținut atât informații spațiale, dar au fost îmbrăcate în același context.

Rezultatele finale au arătat astfel: premiul I a fost câștigat de echipajele Colegiului "Mircea" și al Școlii "George Enescu" din Năvodari, cele patru premii II au revenit echipajelor de la Liceul "Traian", Școala "Mihai Viteazul", Colegiul "Mircea" și Liceul "Ovidius", alte patru premii III au primit echipajele școlilor "Dan Barbilian", Spectrum și "Gala Galaction" din Mangalia, dar și un echipaj al colegiului gazdă. Cu trei mențiuni au plecat echipajele Liceului "Decebal", Școlii "Tudor Arghezi" Năvodari și Școlii "Ferdinand".

Coordonatorul concursului de desen, prof. Mihaela Gearâp, a precizat că 70 de copii din cinci școli constănțene, dar și din Tulcea au încercat să ilustreze cât mai fidel pe calculator, în programul Paint, tema "Explorând Marte, descoperim Pământul". Au fost decernate 15 premii, pe fiecare ciclu de învățământ gimnazial, cei mai buni dovedindu-se elevii claselor a VIII-a, motiv pentru care au fost oferite două premii II.

Comentează știrea

FONDURI UE
16 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.108 secunde