Colecții de excepție, la Muzeul Marinei Române

172
Colecții de excepție, la Muzeul Marinei Române - colectii-1537283150.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române deține, în prezent, o mulțime de colecții care merită vizitate. Potrivit reprezentanților instituției de cultură, colecțiile din fondul de carte cuprind "Carte veche", "Manuscrise și scrisori", "Manuale, cursuri și instrucțiuni de marină", "Presă de marină". 


Muzeul este posesorul unui bogat fond de lucrări numărând aproximativ 6.000 de exemplare, manuscrise și documente de arhivă personală. Lucrările din acest fond, românești sau străine, din domeniul istoriografiei de marină al tehnologiei navale, al literaturii marinărești, alături de presa marinărească reprezintă o sursă de informație specifică asupra domeniului naval, sub toate aspectele. 


Printre lucrările rare, se numără cea intitulată "L’Origine del Danubio", tipărită la Veneția, în 1684, de altfel cea mai veche carte din biblioteca muzeului. 


Vizitatorii mai pot vedea cele aproximativ 250 de piese, monede românești și străine, unele cu o valoare istorică deosebită (monede grecești coloniale, histriene și calatiene din secolele IV î.H. - III. d.H., monede romane din secolele II-IV d.H., monede bizantine din secolele X-XI sau monedele otomane de secol XIX), precum și bancnote românești din perioada 1941 - 1949.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4701 secunde