Școala "Remus Opreanu" gazda unei întâlniri internaționale

172

Articole recomandate

Asociația pentru Promovarea Inițiativelor din România-ASPIRO, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" Constanța sunt gazdele celei de-a treia întâlniri din cadrul Proiectului european "Colours of Europe". Derulată pe o perioadă de doi ani, 2012-2014, acțiunea este organizată în cadrul Programului de învățare pe tot parcursul vieții Grundtvig - Parteneriate pentru învățare, cu participarea Bulgariei, Italiei, Lituaniei, Poloniei, Turciei și a României.

Programul a debutat cu primirea de către Iucsel Selamet, subprefectul județului Constanța, a delegației Turciei, conduse de Mustafa Eker, director al Direcției Regionale de Învățământ Incirlova - Aydin, autoritate locală în materie de educație. 

Ieri, în Sala de conferințe a hotelului "Oxford" a avut loc întâlnirea de lucru în care au fost dezbătute aspecte privitoare la problematica turismului în țările participante, urmată de o activitate non-formală desfășurată la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu", în cadrul căreia elevii au expus standuri reprezentative pentru fiecare țară participantă și un program artistic cu dansuri tradiționale din zona Dobrogei.

În următoarele zile, cei aproximativ 30 de participanți vor avea ocazia de a dezvolta tema dezbaterii în cadrul unei excursii în Delta Dunării, urmate de turul litoralului românesc și de vizitarea celor mai importante obiective culturale din orașul Constanța.

Proiectul își propune să studieze asemănările și diferențele culturale și lingvistice dintre țările Europei, particularitățile culturale, originile etnice, credințele religioase și, nu în ultimul rând, să asigure cunoașterea caracteristicilor de geografie și de mediu ale fiecărei țări în parte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Elevii au aflat utilitatea apelului 112
Miercuri, 11 Mai 2011
Stire din Cultură-Educație : "Cazinoul pare că se dărâmă!"
Pagina a fost generata in 0.3249 secunde