Școala "Gala Galaction" din Mangalia luptă pentru obținerea unui nou spațiu

310

Articole de la același autor

Fiecare unitate de învățământ își dorește să aibă un spațiu în care să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții. La fel se întâmplă și în cazul Școlii nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia, care are în spate o istorie de 32 de ani, de când a luat ființă, prin separare de Liceul Industrial.

La acel moment, ne-a declarat directorul instituției de învățământ, Adriana Popescu, le-au fost atribuite trei clădiri, cu titlu de folosință, asta până când ar fi trebuit să se construiască o școală nouă.

În prezent, într-una dintre clădiri învață elevii, dar mai există un spațiu, pe același teren, care a fost revendicat de urmașii proprietarilor și chiar câștigat în instanță. Ultimul pe listă este sediul fostei policlinici militare, care acum este rezervat tot învățământului.

"Aici a fost pe vremuri o clădire particulară, apoi clădirea a funcționat ca și bibliotecă a orașului. Apoi, am primit o serie de promisiuni că vom avea o clădire nouă pentru școala noastră, dar nu s-a finalizat nimic. Totuși, știm că primarul dorește să rezolve această problemă. Ba chiar ne-a transmis că, dacă nu iese proiectul european, o să facă tot posibilul să plătească din bani publici pentru construcția noii școli. Noi avem speranța că se va construi această școală", a explicat prof. Adriana Popescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde